Conferința Samsung pentru Dezvoltatori 2013: instrumente noi pentru o lume multiscreen

Samsung Electronics a lansat cinci kituri noi, îmbunătățite, pentru crearea de aplicații pentru smartphone-uri, tablete și Smart TV-uri, în cadrul Conferinței Samsung pentru Dezvoltatori (#SDC13). Noile SDK, disponibile în versiune beta, ilustrează focalizarea Samsung pe echiparea dezvoltatorilor de software cu instrumentele, resursele și sprijinul necesar pentru a crea o experiență multiscreen, conectată la toate dispozitivele Samsung.

„Astăzi, la nivel mondial, există aproape o jumătate de miliard de dispozitive conectate, însă doar o parte sunt cu adevărat conectate între ele,” a declarat Dr. Won-Pyo Hong, președintele Samsung Electronics Media Solution Center. „Samsung creează una dintre cele mai mari platforme conectate, cuprinzând o gamă largă de dispozitive, pe care oamenii le îndrăgesc și le folosesc în fiecare zi, inclusiv smartphone-uri, tablete, televizoare și multe altele. Suntem deschizători de drum pentru dezvoltatori creativi care își doresc să fie parte a acestui viitor multiscreen, iar SDK-urile pe care le vom lansa astăzi le oferă șansa de a începe să creeze pentru multiscreen și de a profita de poziția noastră de lider pe atât de multe segmente”.

Noile SDK-uri includ modele eficientizate Samsung Mobile SDK, Samsung Multiscreen SDK, Samsung Multiscreen Gaming SDK și un Samsung Smart TV SDK. De semenea, Samsung KNOX SDK este lansat și prezentat în cadrul conferinței.

• Samsung Multiscreen SDK este un SDK complet nou, care le permite dezvoltatorilor să profite de poziția de lider de piață a companiei Samsung în domeniul smartphone-urilor și al Smart TV-urilor. Bazat pe cloud publishing, SDK-ul Multiscreen include API-uri pentru descoperirea și asocierea cu alte dispozitive printr-o simplă apăsare de buton, ceea ce permite partajarea de conținut intre dispozitive.

• Este disponibilă acum și o versiune simplificată a SDK-ului Samsung Mobile. SDK-ul combină 10 pachete individuale, inclusiv cele mai recente inovații S Pen, Media Control,Professional Audio și Gesture, într-un singur SDK integrat.

• Samsung a încheiat un parteneriat cu Unity Technologies pentru a crea Samsung Multiscreen SDK pentru gaming. Este un motor de jocuri construit pe baza Samsung Multiscreen SDK, care le permite dezvoltatorilor de jocuri să creeze experiențe de joc multiscreen captivante, pe care oamenii să le poată juca de pe orice televizor cu ecran mare, cu ajutorul unui smartphone sau unei tablete Samsung.

• SDK-ul Samsung Smart TV le permite dezvoltatorilor de conținut să creeze aplicații pentru Smart TV-urile Samsung. Această versiune include WebEngine 2014 ca suport pentru Smart TV-urile anului viitor, precum și Samsung Connect pentru suport multiscreen.

• Samsung KNOX SDK oferă o serie de îmbunătățiri la nivel de securitate și administrare, care le permit companiilor să-și sprijine angajații în a-și aduce propriul device la serviciu (BYOD) fără a compromite nici securitatea companiei și nici confidențialitatea angajatului.

Printre sponsorii Conferinței Samsung pentru Dezvoltatori se numără Appbackr, Bitcasa, Box, Centrify, Challenge Post, Charge Anywhere, Cisco, DJ Flying Quadcopters, Gameloft, Gracenote, Immersion Game Pavillion, Intel, Nuance, PayPal, Salesforce.com, SAP, Sencha și SOTI.

Conferința Samsung pentru Dezvoltatori este evenimentul inaugural al dezvoltatorilor globali ai companiei și are loc săptămâna aceasta la Westin St. Francis, în San Francisco.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.