Conferințele TNB : Desfătare și Petrecere în Bucureștiul fanariot (secolele XVIII-XIX)

Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București  vă invită duminică, 2 aprilie, de la ora 11, la Sala Mică, în cadrul programului ”Conferințele Teatrului Național”, la conferința cu tema ”Desfătare și Petrecere în Bucureștiul fanariot (secolele XVIII-XIX), prezentată de Constanța Vintilă Ghițulescu.

„Bucureştiul fanariot este încă învăluit de mister, construit din legende şi mituri, aruncat deseori la coşul istoriei ca fiind parte dintr-o perioadă „neagră” a trecutului. Călătorind printre documentele epocii, în mare parte inedite, vă invit să descoperim împreună mahalagiii de pe uliţele Bucureştiului dintr-un secol fascinant şi fascinat de civilizaţia orientală.  În papuci de saftian, cu anteriu de citarea şi feremenea de fir, vom şerpui printre cafenele, cârciumi şi clupuri, ne vom odihni pe cărările grădinilor, sorbind şerbet şi cafea la umbra unui foişor, vom cânta pe la ferestrele cocoanelor, vom petrece la masa boierilor, sastisind în fumul narghilelelor, pentru ca dimineaţa să ne găsească la furnul lui Babicul, aşteptând să iasă jimbla (pâine albă) caldă şi pufoasă”.  Constanța Vintilă-Ghițulescu

Constanța Vintilă-Ghițulescu este doctor în „istorie și civilizație” la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (2004) și doctor în sociologie la Facultatea de Sociologie a Universității București (2012). De asemenea este cercetător la institutul „Nicolae Iorga” și colaborator la săptămânalul de cultură Dilema Veche.

 

Bilete găsiți la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro

Pentru mai multe informaţii legate de bilete: 021. 314. 71. 71 (Agenţia de bilete)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.