Congresul PCC: China va continua lupta contra corupției

Partidul Comunist Chinez (PCC) spune în Constituția sa revizuită că Partidul trebuie să „facă eforturi comprehensive” pentru a asigura ca „lupta contra corupției continuă”, potrivit unei rezoluții aprobate marți de al 19-lea Congres Național al PCC.

De la al 18-lea Congres Național al său, Partidul a înregistrat progrese constante în exercitarea unei guvernări depline și riguroase asupra Partidului, a luat toate măsurile pentru a explora consolidarea construcției partidului și a câștigat o experiență abundentă de succes și realizări importante, care trebuie incluse în Constituția Partidului într-o manieră potrivită și prin urmare să devină voința comună și legea întregului Partid.

Partidul trebuie să exercite cu fermitate auto-verificarea și să practice o autoguvernare strictă în orice aspect, spune Constituția revizuită.

În deschiderea congresului pe 18 octombrie, Xi Jinping a numit corupția drept „cea mai mare amenințare” cu care se confruntă Partidul.

Partidul va munci pentru adoptarea legislației naționale anticorupție și pentru a crea o platformă de raportare a corupției care acoperă atât comisiile de inspecție disciplinară, cât și agențiile de supraveghere, a spus el.

Autoritățile disciplinare au investigat 440 de oficiali de la nivel provincial și de comandant de armată sau mai sus, pentru corupție, în ultimii cinci ani, care au inclus 43 de membri și membri supleanți ai Comitetului Central al PCC, dar și nouă membri ai Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplinei (CCDI), a spus Yang Xiaodu, secretar adjunct al CCDI, la o conferință de presă în marja celui de al 19-lea Congres Național al PCC.

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.