Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Consiliul Concurenței: Concurența în domeniul transportului feroviar de călători este încă redusă

Publicat: marți, 09 mai 2017

Concurența în domeniul transportului feroviar de călători este încă redusă, iar din punct de vedere al gradului de liberalizare a pieței naționale de transport feroviar de călători, România, cu 20% capital privat, se înscrie în trendul european, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Concurenței.

„Cu toate acestea, concurența pe piața transportului feroviar de călători se manifestă doar în cadrul anumitor rute, precum București — Constanța, București — Brașov, Brașov — Craiova, pe care sunt prezenți atât operatorul de stat, cât și o parte dintre operatorii privați, rute caracterizate de o cerere importantă, restul traseelor fiind dominate de compania de stat, CFR Călători”, se precizează în comunicatul autorității de concurență.

Potrivit unei analize realizate de Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF) din cadrul Consiliului Concurenței, starea precară în care se află infrastructura și materialul rulant, care determină restricții de viteză, precum și faptul că doar aproximativ 40% din calea ferată este electrificată, nu permit operarea în condiții de calitate, care să genereze o creștere evidentă a cererii pentru aceste servicii sau, cel puțin, menținerea acestora la un nivel relativ constant.

Raportul realizat în urma studiului este pus în consultare publică pe site-ul CNSDF și al Consiliului Concurenței, urmând ca în perioada următoare să se organizeze seminarii pe problematica cuprinsă în studiu cu reprezentanții autorităților coordonatoare ale domeniului și operatorii de transport feroviar din rețea.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80339

Publicat de la data mai 9 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 decembrie 2019, 19:25
 

NE
Ceaţă
4°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 5°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 16:36
Prognoza 11 decembrie 2019
Zi
 

ENE
Precipitaţii
7°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2019 Ora : 13 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 13:00 si 15:00 In zona : Județul Bacău: Bacău, Sascut, Răcăciuni, Mărgineni, Cleja, Faraoani, Gârleni, Podu Turcului, Luizi-Călugăra, Răchitoasa, Căiuți, Corbasca, Nicolae Bălcescu, Stănișești, Buhoci, Filipești, Horgești, Letea Veche, Orbeni, Glăvănești, Motoșeni, Pâncești, Urechești, Parincea, Valea Seacă, Săucești, Măgura, […]

Loto

Horoscop

  • 247.802 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team