Consiliul de Administraţie de la Tarom va fi demis. Anunţul a fost făcut de Guvern

Începe sfârșitul proiectului “manageri privat la stat”, potrivit Capital.ro. Primul manager privat la o companie de stat a fost chiar la Tarom: Heinrich Vystoupil, care a renunțat însă la funcție la doar o săptămână de la numire pe motiv că nu exista o viziune comună cu membrii CA.

I-a urmat belgianul Christian Heinzmann (n.r. – fost președinte al Luxair), al cărui mandat de trei ani a fost scurtat și urmează să expire la 19 noiembrie 2013.

Imediat după anunț, în vara acestui an, Heinzmann a declarat că a fost forțat de Dan Pascariu, șeful CA al TAROM, să accepte mandatul scurtat. În caz contrar, va fi demis. Practic, mandatul său a fost redus de la patru ani la un an. A urmat un real scandal, în care belgianul a declarat public motivele care l-au condus la această situație.

„În general, nu am prea multe contacte cu CA-ul. Dar e un mix. Eu mă ocup de managementul de zi cu zi. Avem opinii diferite. Uneori ei spun lucruri cu care nu sunt de acord“, a spus atunci Heinzmann.

În ultimele zile, Heinzmann a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, inclusiv cu Ramona Mănescu, pentru a stabili dacă va mai rămâne în funcție sau nu după data de 19 noiembrie 2013.

Sursele guvernamentale au declarat că, la începutul săptămânii viitoare, la Tarom vor fi schimbări majore, care vizează, în principal, înlocuirea membrilor Consiliului de Administrație.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.