Constantin: Produsele alimentare nu ar trebui să înregistreze creşteri de preţuri în această perioadă

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, apreciază că produsele alimentare nu ar trebui să înregistreze creşteri de preţuri în perioada Paştelui pentru că nu au fost evenimente speciale în agricultură.

„Din punct de vedere al agriculturii nu am avut calamităţi sau evenimente speciale care să genereze creşteri de preţ în perioada următoare, dar repet există un preţ care se stabileşte în funcţie de cerere şi ofertă. Binenţeles că în perioada Paştelui se vor intensifica controalele atât la punctele de sacrificare şi de desfacere cât şi la importuri. Este normal ca atunci când ai importuri mari să intensifici controalele. (…) Eu am o statistică vis-a-vis de procentele care se produc pe piaţa internă la legume-fructe şi am văzut că tot ceea ce producem satisface consumul. Problema pe care o avem este că nu suntem suficient de bine organizaţi astfel încât să aducem mai uşor în faţa consumatorului produsele respective. Repet, producem mai mult decât necesarul de pe piaţă internă. Nici nu exportăm foarte mult ceea ce înseamnă că se pierd pe undeva. Nu se conservă, nu se etichetează, nu se sortează sau ambalează, condiţionează astfel încât să ajungă mai uşor la consumator. De aceea am realizat acel program special pentru crearea de platforme de colectare de legume şi fructe să putem asigura sursele necesare pentru asociere şi pentru a aduce mai uşor produsele româneşti pe raft”, a declarat, marţi, Daniel Constantin, la o conferinţă de specialitate.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat marţi la o conferinţă de specialitate unde au fost prezentate elementele principale ale noii Politici Agricole Comune (PAC).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.