Consultare publica pentru identificarea unor „zone albe” din Romania

ANCOM supune consultarii publice o lista cu 1.148 de localitati (sate și orase mici de pana in 20.000 de locuitori) in scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt inca acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza. Aceste localitati fac parte din aria teritoriala a celor 37 de grupuri de actiune locala (GAL-uri) selectate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru implementarea masurilor de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice in cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. 

 

Masuri de interventie

In localitatile pentru care nu se vor transmite observatii in cursul consultarii publice vor putea fi implementate masuri de interventie publica (constructie/modernizare de retele) in vederea furnizarii de servicii de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza.

Lista localitatilor supusa consultarii publice

Lista supusa consultarii publice a fost realizata coroborand informatiile de la operatorii de comunicatii electronice privind localitatile care nu erau acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza la data de 31 decembrie 2014, precum și de la MADR, privind localitatile unde s-au implementat masuri de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice in exercitiul anterior, potrivit PNDR 2007-2013.

Totusi, este posibil ca, in prezent, unele dintre localitatile care nu erau acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza la data de 31 decembrie 2014 sa beneficieze de asemenea facilitati. Obiectivul ANCOM este de a stabili care dintre cele 1.148 de localitati se afla intr-o astfel de situatie.

Detalii solicitate de ANCOM

ANCOM invita operatorii de comunicatii electronice, GAL-urile, autoritatile publice locale, alti agenti economici etc. sa transmita, daca detin, informatii legate de existenta, in prezent, a unor retele sau servicii in masura sa asigure viteze de transfer al datelor (download) de minim 30 Mbps, ori despre intentii de a derula investitii in acest sens in urmatorii 3 ani in vreuna dintre cele 1.148 de localitati. ANCOM asteapta aceste informatii pana la data de 10 martie 2017.

Procesul de consultare publica

Lista localitatilor poate fi consultata aici, persoanele interesate fiind invitate sa transmita informatii pana la data de 10.03.2017, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, cod postal 030925, Bucuresti), prin depunere la Registratura sediului central sau prin posta electronica la urmatoarea adresa:relatii_cu_publicul@ancom.org.ro.

Operatorii de comunicatii electronice vor transmite informatiile pe care le detin prin completarea chestionarului „Chestionar acoperire broadband la 31.01.2017 (37 GAL)”, disponibil la urmatoarea adresa: http://www.ancom.org.ro/chestionare_1125, accesand aplicatia disponibila la urmatoarea adresa: https://statistica.ancom.org.ro:8000/sscpds/index.faces, ancheta „Chestionar acoperire broadband la 31.01.2017 (37 GAL)”, de la data la care aceasta ancheta va fi deschisa in aplicatie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.