Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Consultare publică privind viitorul Europei

Publicat: joi, 25 mai 2017

Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează o dezbatere pentru a aduna opinii ale societății civile românești cu privire la cele cinci scenarii referitoare la dezvoltarea viitoare a Europei prezentate de Jean-Claude Juncker în Cartea albă privind viitorul Europei a Comisiei Europene.

Printre participanții la dezbatere se numără reprezentanți ai organizațiilor patronale și ale sindicatelor și alte organizații ale societății civile. De asemenea, domnul Cristian Buchiu, șef-adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România, va lua parte la eveniment.

Dezbaterea va avea loc la data de 29 mai, în intervalul orar 9-13, la sediul Consiliului Economic si Social (str. Dr. Dimitrie D. Gerota nr 7-9, sector 2, Bucureşti).

Dezbaterea va fi găzduită de o delegație alcătuită din trei membri ai CESE, și anume:

  • Ana Bontea, Grupul „Angajatori”
  • Minel Ivașcu, Grupul „Lucrători”
  • Cristian Pîrvulescu, Grupul „Activități diverse”

Programul dezbaterii poate fi consultat aici.

CESE – organismul care reprezintă societatea civilă la nivelul UE – organizează dezbateri cu privire la viitorul Europei în fiecare stat membru, pentru a afla care sunt opiniile, prioritățile și preocupările societății civile europene. Aceste dezbateri la nivel național fac parte dintr-un proces de discuție amplu cu privire la „calea de urmat pentru Europa”, inițiat de instituțiile europene în întreaga UE, cu intenția de a implica deopotrivă cetățenii, autoritățile și organizațiile de la nivel național.

Ideile prezentate în cursul dezbaterilor vor fi încorporate în avizul CESE cu privire la viitorul Europei, care va fi publicat în iulie 2017. Avizul are ca obiectiv influențarea deciziei UE cu privire la direcția de urmat în lunile care urmează în ce privește structura viitoare a Europei, în pregătirea alegerilor europene din iunie 2019.

Punctul de plecare al dezbaterilor, Cartea albă privind viitorul Europei – Reflecții și scenarii pentru UE-27 până în 2025, a fost publicată de Comisia Europeană la 1 martie 2017. Ea oferă cinci scenarii referitoare la modul în care Europa s-ar putea dezvolta până în 2025 în diverse domenii, printre care piața unică și comerțul, migrația și securitatea sau uniunea economică și monetară.

CITIȚI ȘI:

Cartea albă privind viitorul Europei

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81179

Publicat de la data mai 25 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 2:41
 

V
Senin
-1°C
7 km/h
Perceput de temperatură: -3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 69%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Parţial însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Parţial noros
1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.270 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team