Consumer Classroom: Sunt elev european şi învăţ cum să devin un consumator responsabil

Bine aţi venit pe portalul Consumer Classroom, noua comunitate online a profesorilor care predau lecţii de educaţie a consumatorilor! O bibliotecă extinsă de resurse educaţionale din Uniunea Europeană a fost creată pentru a-i ajuta pe profesorii din învăţământul preuniversitar să creeze şi să distribuie lecţii către elevii lor şi să colaboreze cu alţi profesori europeni. Lansat recent de Comisia Europeană, noul portalhttp://www.consumerclassroom.eu/ a fost realizat de un consorţiu de firme format din SIVECO Romania, Adetef Franţa, ASTEC Irlanda, FEDER Consumatori Italia şi EURONET Belgia.

„Prin acest nou proiect finanţat de Comisia Europeană contribuim la îndeplinirea unuia dintre pilonii majori ai Agendei Digitale în Europa: creşterea nivelului de informare a consumatorilor europeni şi dezvoltarea competenţelor digitale în domeniul educaţiei consumatorului. Portalul este dezvoltat în acord cu particularităţile actuale ale mediului online şi cel educaţional, punând accent pe publicul ţintă cheie: profesori şi autorităţi din domeniul educaţional”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

Principalul obiectiv al portalului Consumer Classroom este de a stimula şi încuraja diseminarea disciplinei de educaţie a consumatorilor la nivel şcolar, pentru a transforma elevii de azi în viitori consumatori mai bine informaţi şi capabili să ia decizii de consum responsabile.

„Pentru acest portal am asigurat dezvoltarea de instrumente software bazate pe cele mai noi tehnologii web, pentru a răspunde nevoii crescute de interacţiune şi colaborare a utilizatorilor din întreaga Uniune Europeană. Prin intermediul unei structuri grafice atractive şi uşor de utilizat, portalul furnizează resurse educaţionale active, rezultate în urma schimbului permanent de bune practici între profesori din statele membre UE”, a declarat Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct SIVECO Romania.

Consumer Classroom furnizează profesorilor resursele educaţionale şi instrumentele interactive necesare elevilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani care au nevoie de informaţii practice în domeniul educaţiei consumatorilor. Abordând tematici diverse, precum drepturile consumatorilor, managementul finanţelor, practici de consum responsabil sau siguranţa şi sănătatea consumatorilor, portalul îşi propune să creeze o comunitate online dinamică a profesorilor, facilitând crearea şi partajarea de lecţii online cu alţi profesori din Uniunea Europeană. Lecţiile sunt accesate apoi de grupe predefinite de elevi, prin intermediul secţiunii dedicate „Clasa mea”.

Datorită funcţionalităţilor cu grad ridicat de colaborare şi interactivitate, portalul permite dezvoltarea de parteneriate între şcoli din diverse ţări ale Uniunii Europene, prin elaborarea de proiecte inter-şcolare. În dezvoltarea proiectelor, dar şi pentru a fi la curent cu cele mai actuale informaţii în domeniul educaţiei consumatorilor, profesorii vor putea consulta şi colabora cu experţi în această arie, prin intermediul unor secţiuni dedicate, de tip blog şi forum.

Portalul este disponibil în 21 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi oferă utilizatorilor săi, profesori din toată Uniunea Europeană, un spaţiu personalizat de conectare şi instrumente de acces rapid la o bibliotecă de peste 350 de resurse educaţionale, aflate în permanentă extindere.

Lansarea portalului a prilejuit startul înregistrării în cadrul unei competiţii inter-şcolare, care încurajează elevii să îşi creeze propriile proiecte educaţionale pe tema educaţiei consumatorilor cu ajutorul instrumentelor disponibile pe portal. Concursul va premia cele mai bune proiecte colaborative dezvoltate de profesori împreună cu elevii lor, iar cea mai bună echipă va câştiga o excursie la Bruxelles.

Mai multe informaţii despre portalul Consumer Classroom puteţi obţine vizitândwww.consumerclassroom.euhttps://www.facebook.com/ConsumerClassroom şihttp://www.linkedin.com/groups/Consumer-Classroom-4859149.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.
Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are peste 1.000 de angajaţi.

Acţionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor peste 20 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 160 de premii interne şi internaţionale.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFNOR Groupe, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.