Contestatii fata de emiterea Acordului de mediu pentru Chevron de catre APM Vaslui

Asociatia Romania Fara Ei a inaintat astazi Contestatii fata de emiterea de catre Agentia pentru Protectia Mediului Vasluia Acordurilor de mediu pentru compania Chevron privind forarea celor 3 sonde Popeni 1A, com. Gagesti,  Paltinis 1A, com. Bacesti si Silistea 1A, com. Pungesti.

” Reclamam o continua incalcare a legislatiei in vigoare, a normelor de avizare a proiectelor cu impact potential asupra mediului si sanatatii umane.
Graba cu care Autoritatile statului s-au pus in miscare pentru a aviza pozitiv otravirea apei, aerului, pamantului si distrugerea viitorului cetatenilor acestei tari, in contextul european al introducerii obligativitatii efectuarii studiilor de impact asupra mediului si sanatatii inainte de inceperea operatiunile de explorare si exploatare a gazelor de sist, ne semnaleaza interese ascunse ale unor grupuri de interese.

Fata de actiunile functionarilor publici implicati in avizare vom formula in zilele urmatoare plangeri penale, intrucat exista elemente de abuz in serviciu dar si de constituire de Grup infractional organizat intre ANPM, APM Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui, ANRM, Garda de mediu, ministru, prim ministru si presedintele tarii.

Niciun functionar care a participat la aceste ilegalitati nu va avea liniste. Toti vor fi reclamati la Procuratura.”, se precizeaza in comunicatul atasat contestatiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.