Controale la toate secțiile ATI din țară

Autoritățile au decis să se efectueze controale la toate secțiile ATI din țară, în urma tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Astfel, în cadrul ședinței a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului, transmite Guvernul.

De asemenea, s-a decis ca echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național, pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.