Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Controlul tehnic al autovehiculelor, în atenţia deputaţilor europeni

Publicat: duminică, 30 iunie 2013

Propunerea care vizează reducerea accidentelor cauzate de autovehiculele care nu sunt sigure, din cauza cărora mor 2.000 de oameni pe an, va fi discutată de către deputaţi europeni pe 1 iulie. Pachetul legislativ stabilește standarde minime UE pentru frecvența controalelor tehnice.

Deputaţii europeni vor vota pe 2 iulie amendamentele adoptate de comisia pentru transport.

Raportul prevede controlarea mașinilor mai vechi de 6 ani la fiecare 2 ani şi propune ca firmele ale căror autovehicule au probleme la controale să aibă un profil de risc ridicat. De asemenea, proiectul include reguli noi pentru suspendarea sau anularea certificatelor de înmatriculare ale vehiculelor care pun în pericol siguranța rutieră.

„Noile reguli stabilesc un regim pentru inspecțiile tehnice periodice ale autovehiculelor, pe baza standardelor minime pentru a asigura un nivel înalt de siguranță rutieră și protejare a mediului“, a declarat eurodeputatul german Werner Kuhn de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), raportor pentru propunerea de testare periodică.

„Conform Comisiei Europene, numărul deceselor cauzate în accidente de defectele tehnice ar trebui redus la aproximativ 1.100 pe an“, a spus eurodeputata Olga Sehnalova (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Cehia), raportoare pentru inspecțiile tehnice.

Între 1 și 4 iulie, deputații europeni se reunesc în plen la Strasbourg. Pe ordinea de zi se află: cadrul financiar multianual 2014-2020, aderarea Croației, schimbarea climatică, protecția datelor, respectarea valorilor europene în Ungaria, produsele farmaceutice, închiderea televiziunii publice din Grecia și siguranța drumurilor.

Partidele politice europene trebuie să își nominalizeze candidații pentru postul de Președinte al Comisiei Europene cu suficient timp înainte de alegeri, astfel încât să se poată desfășura o campanie la nivelul Uniunii, pe teme europene, se arată în textul unei rezoluții ce va fi dezbătută miercuri și votată joi. Deputații cer candidaților la președinția Comisiei să își prezinte personal programele politice, în fiecare stat membru, iar numele partidelor politice să apară pe buletinele de vot.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8581

Publicat de la data iun. 30 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 august 2019, 15:34
 

N
Soare
32°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 31%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:25
Apus: 20:12
Prognoza 22 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
21°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team