Controversatul pasaj subteran de la Piaţa Presei, "verde" din partea Primăriei Generale

Consilierii Primăriei Generale au votat miercuri proiectul pasajului subteran din Piaţa Presei – pasaj contestat de către Ordinul Arhitecţilor din Bucureşti.

Majoritatea consilierlor au susţinut proiectul, opt au fost împotrivă şi cinci s-au abţinut. Ordinul Arhitecţilor din România – filiala Bucureşti atenţionează că proiectul este inutil şi că va afecta negativ zona din punct de vedere arhitectural, dar şi al mediului.

„OAR Bucureşti a prezentat, conform legii, argumentele pentru care consideră ca acest proiect nu este oportun pentru dezvoltarea Capitalei amintind că bugetul anual de peste un miliard de euro al Primăriei Capitalei ar putea fi utilizat pentru realizarea altor proiecte, cum ar fi centura Bucureştiului precum şi în numeroase proiecte de consolidare a fondului locativ vechi sau de dezvoltare a spaţiilor publice”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

20 de milioane de lei în pasaje inteligente şi panouri cu LED

Pe de altă parte, Societatea pentru Excelenţă în Administraţia Publică (SEAP) informează pe site că Primăria Capitalei va instala panouri digitale de informare publică urbană şi sisteme de management al traficului în mai multe pasaje din Bucureşti. Pentru aceste lucrări ar fi fost alocate 21,4 milioane de euro.

Durata proiectului este de aproximativ trei ani. Panourile digitale LED vor oferi informaţii despre temperatura, ora, servicii de urgenţă, programul RATB şi Metrorex şi evenimente organizate de Primărie. De asemenea, vor fi instalate camere video cu detecţie integrată care vor fi amplasate la distanţe cuprinse între 70 şi 80 de metri. Acestea vor putea să trimită alarme.

Primăria speră ca prin aceste sisteme să prevină accidentele, incendii sau cozi de maşini. Camerele vor detecta informaţii legate de viteza vehiculelor, gradul de ocupare a unei zone sau clasificarea autoturismelor.

Pentru fiecare bandă de circulaţie dintr-un pasaj se va instala câte un panou full color şi cu o imagine de rezoluţie înaltă, luminoasă, care va indica dacă banda de circulaţie în dreptul căreia este montat este deschisă circulaţiei, iar la intrarea în pasaje vor exista semafoare care vor semnaliza dacă acesta este deschis sau închis circulaţiei, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.