Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cooperare UE-China în domeniul agriculturii

Publicat: luni, 22 iulie 2013

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, se află la Beijing, în China, în perioada 22-24 iulie 2013, pentru a consolida cooperarea dintre UE și China în domeniul agriculturii și al dezvoltării rurale.

„Agricultura este de importanță strategică atât pentru UE, cât și pentru China, din perspectiva eforturilor noastre de a face față unor provocări precum asigurarea securității alimentare, combaterea schimbărilor climatice și realizarea unei dezvoltări echilibrate a zonelor rurale. Relațiile noastre comerciale în domeniul alimentar și agricol continuă să se dezvolte având la bază colaborarea pe termen lung, deschisă și caracterizată de încredere reciprocă. În urma acordului de anul trecut pe tema unui plan de cooperare în domeniul agriculturii, plan care a început deja să aibă rezultate concrete, cred însă că există un potențial enorm de dezvoltare în beneficiul ambelor părți“, a declarat comisarul Cioloș.

Subiectele principale care urmează a fi discutate în timpul vizitei se referă la cooperarea mai strânsă în ceea ce privește lupta împotriva contrafacerii în sectorul vinurilor și al băuturilor spirtoase, precum și în ceea ce privește securitatea alimentară și cercetarea agricolă, în scopul creșterii productivității agricole și al gestionării durabile a resurselor naturale. De asemenea, vizita are scopul de a intensifica dialogul referitor la aspectele comerciale legate de produsele agricole, precum și de a promova sistemul de echivalare între UE și China relativ la alimentele ecologice și acordul privind produsele alimentare de calitate.

Comisarul european va avea întâlniri cu înalți demnitari din guvernul chinez, inclusiv cu dl. Wang Yang, viceprim-ministru, cu dl. Han Changfu, ministru al agriculturii, cu dl. Zhi Shuping, ministru responsabil pentru conducerea Administrației Generale Chineze pentru Controlul Calității, Inspecție și Carantină, cu dl. Zhang Mao, ministru responsabil pentru gestionarea Administrației de Stat pentru Industrie și Comerț, și cu dl. prof. Li Jiang, președinte al Academiei Chineze de Științe Agricole.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10391

Publicat de la data iul. 22 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 mai 2019, 17:07
 

V
Predominant însorit
24°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:42
Apus: 20:44
Prognoza 23 mai 2019
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
25°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VSV
Nori intermitenti
13°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.690 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team