Cooperare UE-China în domeniul agriculturii

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, se află la Beijing, în China, în perioada 22-24 iulie 2013, pentru a consolida cooperarea dintre UE și China în domeniul agriculturii și al dezvoltării rurale.

„Agricultura este de importanță strategică atât pentru UE, cât și pentru China, din perspectiva eforturilor noastre de a face față unor provocări precum asigurarea securității alimentare, combaterea schimbărilor climatice și realizarea unei dezvoltări echilibrate a zonelor rurale. Relațiile noastre comerciale în domeniul alimentar și agricol continuă să se dezvolte având la bază colaborarea pe termen lung, deschisă și caracterizată de încredere reciprocă. În urma acordului de anul trecut pe tema unui plan de cooperare în domeniul agriculturii, plan care a început deja să aibă rezultate concrete, cred însă că există un potențial enorm de dezvoltare în beneficiul ambelor părți“, a declarat comisarul Cioloș.

Subiectele principale care urmează a fi discutate în timpul vizitei se referă la cooperarea mai strânsă în ceea ce privește lupta împotriva contrafacerii în sectorul vinurilor și al băuturilor spirtoase, precum și în ceea ce privește securitatea alimentară și cercetarea agricolă, în scopul creșterii productivității agricole și al gestionării durabile a resurselor naturale. De asemenea, vizita are scopul de a intensifica dialogul referitor la aspectele comerciale legate de produsele agricole, precum și de a promova sistemul de echivalare între UE și China relativ la alimentele ecologice și acordul privind produsele alimentare de calitate.

Comisarul european va avea întâlniri cu înalți demnitari din guvernul chinez, inclusiv cu dl. Wang Yang, viceprim-ministru, cu dl. Han Changfu, ministru al agriculturii, cu dl. Zhi Shuping, ministru responsabil pentru conducerea Administrației Generale Chineze pentru Controlul Calității, Inspecție și Carantină, cu dl. Zhang Mao, ministru responsabil pentru gestionarea Administrației de Stat pentru Industrie și Comerț, și cu dl. prof. Li Jiang, președinte al Academiei Chineze de Științe Agricole.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.