Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Corul Național de Cameră Madrigal a sărbătorit 54 ani de existență pe scenă la Brașov!

Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Brașovul s-a transformat în aceste zile într-o capitală culturală. În orașul de sub Tâmpa se organizează prima ediție a Festivalului Gloria Domini – Brașovul Pascal, o serie de evenimente culturale (expoziții de pictură, sculptură, concerte muzică de cor și simfonică, ateliere de artă, piese de teatru).

Parohia Romano-Catolică „Sf.Petru și Pavel” a fost marți seara arhiplină la concertul susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Evenimentul a marcat și fix 54 ani de la înființarea celui mai longeviv și renumit ansamblu coral din România. Corul Madrigal a susținut deja peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul. „La Brașov a avut loc, în urmă cu 54 ani, primul concert al Corului Madrigal și acesta este cel mai frumos mod de a sărbători. Programul național <<Cantus Mundi>>, din care fac parte și elevii Colegiului <<Andrei Șaguna>> își propune ca integrarea socială a copiilor din generațiile de azi să se facă mai ușor. Am ajuns astfel la 700 coruri în România și 20.000 copii care repetă zilnic la cor”, a declarat la finalul concertului Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal.

Concertul a vestit sărbătorile pascale, aducând emoția celui mai însemnat eveniment din calendarul creștin în inimile tuturor celor prezenți în sală. Elevii din corul Colegiului Național „Andrei Șaguna” au cântat alături de idolii lor într-un moment emoționant.  „Pentru noi a fost o onoare să cântăm alături de Corul Madrigal deoarece ei reprezintă tot ceea ce este mai bun și frumos în domeniul cântului. Deși copiii învață la diverse specializări de la mate-info la științe sociale, ei vin să facă muzică alături de mine pentru sufletul lor”, a adăugat Andrada Mureșan, profesor de educație muzicală la Colegiul „Andrei Șaguna”.

„Am avut emoții foarte mari deoarece știm câtă muncă și repetiții sunt în spatele scenei, dar ne bucurăm că a ieșit un moment frumos alături de Corul Madrigal. Brașovul e un oraș activ pe plan cultural, iar acest festival le dă tinerilor au ocazia să se dezvolte și pe acest plan”, a precizat Medeea Moraru, una dintre componentele corului liceal.

Festivalul Gloria Domini continuă în județul Brașov. Celebra Maia Morgenstern va juca joi la Sinagoga Neologă din localitate în piesa „Janka”, iar vineri 74 de actori vor pune în scenă „Drumul Crucii” pe traseul dintre Bulevardul Eroilor și Strada Mureșenilor.

În 2018, la 100 ani de România, Agenția Metropolitană Brașov intenționează să transforme Festivalul Gloria Domini într-un eveniment cultural major pe plan european. „Ne dorim să punem Brașovul pe harta culturală a României printr-un eveniment aparte și ne-am orientat cu acest festival către zona pascală, cu o legătură puternică între credință și cultură. Ne dorim să facem un festival al românilor și să avem totodată pe plan confesional toate religiile la masă deoarece Brașovul are tradiție în viața ecumenică, cu mai multe etnii care trăiesc în prietenie laolaltă”, a concluzionat Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78744

Publicat de la data apr. 12 2017. Categorii Cultură, CULTURĂ, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 februarie 2020, 3:09
 

VNV
Noros
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:54
Apus: 18:03
Prognoza 1 martie 2020
Zi
 

SSV
Înnourat
13°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SE
Parţial noros
2°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN  Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00Zone și […]

Loto

Horoscop

  • 268.127 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team