Cotroceni e creativ! Concurs de design de obiect

Începând de astăzi, 12 iulie 2017, încep înscrierile pentru concursul de design de obiect în cadrul proiectului ,,Cotroceni creativ” lansat de Muzeul Național Cotroceni.

,,Muzeul Național Cotroceni și The Institute lansează concursul de idei ,,Cotroceni Creativ” pentru a aduce o nouă perspectivă asupra modalităților de valorizare a patrimoniului muzeal prin design contemporan și pentru a promova colaborarea dintre instituțiile muzeale și zona industriilor creative. Înscrierea în competiție presupune trimiterea către organizatori a unei propuneri de suveniruri sau set de suveniruri : obiecte de design, produse decorative, produse textile) ținând cont de specificul și necesitățile proiectului, așa cum sunt descrise mai jos. Concursul are ca obiectiv crearea unor obiecte de design de produs care reinterpretează elementele identitare asociate Muzeului Cotroceni, fie că pornesc de la patrimoniul deținut sau de la personalitățile care au marcat istoria acestui spațiu cultural. Produsele create vor reprezenta un prim pas în repoziționarea muzeului ca spațiu memorial contemporan în peisajul cultural bucureștean și național.

Obiectele propuse trebuie să întrunească funcționalitatea și calitățile unor suveniruri, iar acestea pot fi ustensile, accesorii fashion, produse tableware, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile, mici decorațiuni, obiecte versatile prin care se subliniază legătura cu valorile muzeului.

Obiectele create trebuie să fie dezvoltate pe baza unui element identitar al Muzeului Cotroceni, fie că au în centru zona artelor decorative sau artelor plastice, pleacă de la arhiva vizuală sau tratează influența istorică a unor personaje emblematice asociate muzeului ( Șerban Cantacuzino, Alexandru Ioan Cuza și/ sau membrii Familiei Regale.

Piesele trebuie să respecte următoarele principii :

-autenticitate

-funcționalitate în raport cu obiectivul concursului

-asocierea cu Muzeul Cotroceni

-practica contemporană de folosire

-multifuncționalitate, versatilitate, ergonomie

Juriul este format din șase persoane relevante din domeniile de dezvoltare ale acestui proiect : design de obiect, design grafic, muzeologie, management cultural. Proiectele vor fi jurizate de : Radu Manelici, graphic designer și profesor la departamentul de design UNArte; Ruxandra  Sacaliș, arhitect și designer de obiect; Andrei Borțun , inițiatorul Romanian Design Week; Elis Popescu, inițiator și content manager Designist; Liviu Sebastian Jicman, director general Muzeul Național Cotroceni; Roxana Bedrule, manager cultural.”

Calendarul competiției :

12 iulie-lansare concurs

12 iulie-25 august-înscrieri online, prin formularul de concurs, în pagina dedicată de pe institute.ro

25 august-4 septembrie-jurizare

5 septembrie- anunțarea câștigătorilor

5 septembrie-5 octombrie- perioada de producție pentru mini seria de 40 de obiecte

luna octombrie- expunerea proiectelor câștigatoare în cadrul ,,DIPLOMA”

Înscrierile se pot face prin completarea formularului la adresa : www.theinstitute.ro/cotrocenicreativ

Regulamentul concursului și modalitatea de înscriere : www.muzeulcotroceni.ro/cotrocenicreativ & www.facebook.com/Cotrocenicreativ

 

Sursa : Comunicat de presa MNC

Sursa foto : GOOGLE

Alexandra CHIRA

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.