COVID-19 amână dizolvarea Parlamentului neozeelandez

Noua Zeelandă a amânat dizolvarea Parlamentului înaintea viitoarelor alegeri, în timp ce în cel mai mare oraş al ţării au fost impuse măsuri stricte de izolare, din cauza unor noi cazuri de coronavirus, relatează dpa.

Auckland va intra în izolare după ce patru cazuri de COVID-19 au fost detectate la o familie din oraş, iar responsabilii nu pot stabili de unde provin infecţiile.

Cazurile au apărut după 102 zile în care nicio transmitere comunitară nu s-a înregistrat în Noua Zeelandă.

Dizolvarea parlamentului trebuia să aibă loc miercuri, dar prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat presei că va fi amânată până luni cel puţin. „Trebuie să ne concentrăm în primul rând pe răspunsul de ordin sanitar”, a spus Ardern.

Parlamentul ţării trebuie dizolvat înainte ca guvernatorul general să poate instrui Comisia Electorală să organizeze alegeri generale, programate pentru 19 septembrie.

Directorul general pentru sănătate Ashley Bloomfield a declarat că oficialii îşi intensifică răspunsul de a elimina virusul. El a mai spus că „se lucrează din greu pentru a pune împreună piesele de puzzle” privind modul în care familia s-a infectat şi urmărind de unde a venit virusul.

Locuitorii din Auckland sunt sub stricte măsuri de izolare de miercuri la amiază (00:00GMT), cu şcolile şi magazinele nonesenţiale închise şi poliţia efectuând controale pentru a limita deplasarea oamenilor.

Restul ţării a fost pus în alertă cu interzicerea adunărilor a mai mult de 100 de persoane şi norme de distanţare fizică în vigoare.

 

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.