Creatorul personajului Jack Reacher se mută din Marea Britanie

Scriitorul britanic Lee Child, creatorul seriei thriller „Jack Reacher”, a declarat că aplică pentru un paşaport irlandez din cauza Brexit, informează Press Association.

Lee Child, pe numele real James Grant, trăieşte în Marea Britanie dar şi în Statele Unite şi are dreptul la un paşaport irlandez, deoarece tatăl său s-a născut în Belfast, notează Press Association.

Scriitorul a afirmat că îţi doreşte să obţină paşaport irlandez pentru a evita eventuale restricţii de călătorie în Europa după Brexit.

Încă nu am paşaportul, dar se va întâmpla foarte curând; ca să fiu sincer, pare că trişez pentru că voi intra pe uşa din spate”, a declarat Child pentru The Irish Times.

Autorul a vorbit în Berlin cu ocazia unui ”Turneu al Prieteniei” european, în cadrul căruia Child şi autorii britanici Kate Mosse, Jojo Moyes şi Ken Follett şi-au exprimat poziţia împotriva Brexitului.

Scriitorul l-a criticat pe premierul Boris Johnson, pe care l-a descris drept un elitist. „Dacă ar fi mers la şcoala mea, acum nu ar fi prim-ministru”, a spus Child.

Cărţile semnate de Lee Child s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare.

Autorul de romane thriller a fost desemnat scriitorul anului la Gala British Book Awards 2019, organizată în luna mai.

Scriitorii Ken Follett, Jojo Moyes, Kate Mosse şi Lee Child, patru nume grele ale literaturii britanice, întreprind în luna noiembrie un „Turneu al prieteniei” în Europa, pentru a face auzite vocile celor 48% dintre britanicii care au votat împotriva Brexit în 2016.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.