Crin Antonescu: E o zi în care PNL şi-a dovedit unitatea VIDEO

Liderul PNL, Crin Antonescu, susține o conferință de presă în cadrul căreia va aduce o serie de lămuriri privind decizia retragerii formațiunii sale de la guvernare precum și efectele acesteia.

Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu:

Astăzi a fost o zi specială. Am avut pe de-o parte marea bucurie de a dovedi, fără nici un fel de tăgadă, că în România nu în toate partidele se face politică pentru ciolan. PNL a dovedit că e un partid care îşi doreşte să guverneze, nu pentru a deţine cu price preţ nişte funcţii, ci pentru a face anumite politici. E un partid capabil să renunţe la aceste poziţii pentru identitate sa. Le mulţumesc tutror colegilor.

Deciziile PNL nu au fost decizii emoţionale sau pripite, au fost decizii luate în deplină cunoştinţă de cauză, luate de oameni care au responsabilităţi la nivel parlamentar, lideri locali. A fost o decizie grea, dar luată în mod categoric, în mod copleşitor.

Aş vrea să mă adresez public domnului Ponta. Îi cer să ia act de decizia ireversibilă a PNL, să procedeze cu decenţă în raport cu aceasta, să acţioneze în continuare în baza deciziilor pe care le are de luat. Cred că e o degradare să încerce tratative şi negocieri cu oameni care încearcă să obţină câteva funcţii sau promisiuni. E ineficient.

Despre Tăriceanu: Am primit anunţul privitor la demisia sa din PNL. E o zi în care PNL şi-a dovedit unitatea, forţa, pe de altă parte a fost un moment trist. Acela de a vedea un fost lider, premier, acţionând împotriva unei decizii a partidului său, într-o poziţie jenantă la uşa primului-ministru. Cel mai mare deserviciu pe care Tăriceanu l-a făcut partidului nostru azi a fost că a putut lăsa impresia opiniei publice că PNL poate fi un mic partid clientelar.

Tăriceanu a demisionat. Îi rog pe toţi membrii PNL care astăzi au avut o reacţie elegantă, categorică, să îl ţinem minte pe Tăriceanu ca pe tânărul care apărea în balcon în 1990, ca pe premierul care s-a bătut cu un preşedinte abuziv. Să îl ţinem minte aşa. Şi nu ca pe omul singur care urcă astăzi scările către uşa lui Victor Ponta. Rog public premierul să formeze repede o majoritate. Dacă decizia de a veni marţi, 4 martie, în Parlament cu o nouă formulă guvernamentală. Socotim că e demersul normal. România are nevoie de un guvern stabil, nu cu interimari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.