Crin Antonescu îi sugerează lui Victor Ponta retragerea propunerilor pentru funcţiile de şefi ai Parchetelor

Mutarea cea mai înţeleaptă pe care ar putea să o facă Victor Ponta în acest moment este să retragă propunerile făcute pentru funcţiile de şefi ai Parchetelor, spune copreşedintele USL Crin Antonescu. În caz contrar, spune el, problema justiţiei revine exclusiv în sarcina „cuplului Victor Ponta – Traian Băsescu”.

Antonescu a declarat răspicat că nu acceptă argumentele aduse de  Ponta în favoarea propunerii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, pe care a făcut-o în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

„Decizia luată de către Biroul Permanent Naţional este ca în condiţiile în care premierul Victor Ponta persistă în formula pe care a insistat şi în propunerile de numiri pe care le-a făcut în înţelegere cu Traian Băsescu, PNL nu îşi mai asumă responsabilitatea pentru Ministerul Justiţiei e o poziţie validată unanim de BPN”, a declarat Crin Antonescu.

„Un lucru înţelept ar fi retragerea acestor propuneri, desemnarea unui ministru al justiţiei sau asumarea parcurgerii unor proceduri normale la capătul cărora să nu stea o înţelegere politică, ci o încercare de a da o şansă independenţei justiţiei”, a subliniat Crin Antonescu.

În caz contrar, spune Antonescu, „mergem mai departe cu Guvernul fără nicio răspundere pentru problema Justiţiei, care este exclusiv în responsabilitatea cuplului, binomului Victor Ponta – Traian Băsescu”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.