Crin Antonescu: PNL stă pe „AXUL CENTRAL” al politicii românești

Președintele PNL Crin Antonescu a afirmat duminică la Sinaia, la sesiunea de închidere a primei ediții a Școlii liberale de economie ”Friedrich Hayek”, organizată de Cluburile Studențești Liberale, că formaţiunea pe care o conduce reprezintă “axul central al politicii româneşti”.

“Partidul Național Liberal stă astăzi și pentru următorii ani pe axul central al politicii românești, în sensul în care nu există și nu poate exista guvernare coerentă și legitimă fără Partidul Național Liberal, pe de o parte și, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă și capabilă să realizeze obiective politice al dreptei în afara Partidul Național Liberal sau fără Partidul Național Liberal”, a spus liderul PNL.

Acesta a susţinut că deşi nu este un partid mare “în sens cantitativ”, PNL stârneşte multe antipatii din partea competitorilor politici, fie ei aliaţi sau adversari. “PNL este un partid pe care – în afara alegătorilor noștri, în afara oamenilor care înțeleg și acceptă mesajul nostrum – nu îl iubesc foarte mulți dintre competitori, adversarii și chiar aliații politici. Şi, la urma urmelor, ca liberali, trebuie să înțelegem asta, că nu sunt competitori ca să ne îndrăgească pe noi. Dar numai Partidul Național Liberal are această poziție axială în acest moment în politica românească. Și ea trebuie folosită, și ea trebuie onorată pentru că, așa văzând lucrurile, înțelegem că viitorul României nu se poate construi în niciun fel fără PNL și, în același timp, că PNL nu poate fi scutit în nicio formulă sau nu se poate scuti el însuși de responsabilitate. Nu există scuză pentru PNL, chiar dacă există atât de multe dificultăți”, a afirmat Antonescu. Acesta i-a îndemnat pe studenţii liberali să se implice cât mai mult în campania de la alegerile europarlamentare de anul viitor, despre care a spus că sunt foarte importante pentru soarta PNL “Îmi exprim cutezătoarea și tinereasca speranță că dumneavoastră, din nou, nu e așa, veți fi între cei care vor da bătălia democratică din prima linie la aceste alegeri, alegeri care, pentru PNL, înseamnă clar, concret și punctual: Prin noi înșine!”, a continuat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă un handicap

Liderul PNL  a declarat că acordul cu Fondul Monetar Internațional este un handicap pentru România.

„Noi nu discutăm realist și serios despre FMI, specificul său ca instituție, realitatea sa și relația cu noi așa cum ar trebui să discutăm, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab — că am văzut niște speculații în ultima vreme că am spus eu despre România că este o țară debilă; este, debil înseamnă slab. Din păcate este în acest moment o țară mult mai slabă decât ar trebui să fie și ar putea să fie și mi-am pus o proteză. Asta este FMI. (…) Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică și bugetară.(…) Faptul că ne aflăm într-o relație cu FMI este o situație nefericită și temporară în care uite așa încercăm să ne descurcăm cât mai bine și planul nostru este cât mai repede să ieșim din această situație. Or, noi ce facem? Venim și idealizăm ca pe o abstracțiune FMI, președintele ca să înjure Guvernul, Opozița ca să înjure Guvernul și ne răfuim între noi și ne judecăm între noi performanța guvernamentală și economică prin măsura în care respectăm poruncile FMI. Este o abordare demagogică, greșită, perfect nerelevantă din punct de vedere economic și care nu ne poate duce departe. Ne poate duce la încercarea de a mai reuși mici fente, ca să nu zic șmecherii pe lângă constrângerile FMI și FMI, care nu are nicio responsabilitate față de noi, să-și vadă de treaba și de criteriile sale”, a spus Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.