Crin Antonescu: Traian Băsescu, marele câştigător al coabitării

Invitat telefonic în cadrul emisiunii ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, președintele Senatului și al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a apreciat că renumitul pact de coabitare între Traian Băsescu și Victor Ponta a adus avantaje numai primului.

”Şi eu ştiam ce se va întâmpla, de aceea nu sunt surprins de evoluţia lucrurilor. Eu cred că această aşa-zisă coabitare nu a adus niciun plus pentru România. Ea a adus câştiguri de natură politică, internă, pe spaţiu mic ca de obicei, dar câştiguri exclusiv lui Traian Băsescu şi oamenilor săi.”

Crin Antonescu a adăugat că sfatul său a fost ca acest pact să nu fie semnat de către premier. În context, președintele Partidului Național Liberal și co-lider al Uniunii Social Liberale a subliniat că Uniunea Social Liberală, ca formațiune politică, este prea unită pentru ca jocurile de culise ale președintelui Traian Băsescu să poată influența în mod dramatic proiectele coaliției. Aceste proiecte mari, precum Constituția și Regionalizarea, au trebuit să fie amânate dar în nici într-un caz nu s-a renunțat la ele.

”Ele nu sunt în aer, sunt amânate. E o amânare regretabilă. Noi ne-am fi dorit mai devreme să facem aceste lucruri, mai ales regionalizare. Dar cred că e foarte limpede pentru oricine că nu USL, nu factori de voinţă politică, nu noi ca lideri ai acesteia am decis să amânăm îndeplinirea acestor proiecte.”
Pe de altă parte, președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a criticat modalitatea în care președintele Traian Băsescu tratează situația de la Ministerul Transporturilor.

În primul rând Crin Antonescu a apreciat că jocul practicat de Traian Băsescu în privința privatizării CFR Marfă este unul de imagine, care poate aduce puncte electorale, dar nu servește intereselor României: ”Domnul Băsescu speră ca această privatizare să eşueze şi să mai câştige în felul acesta nişte puncte într-un joc destul de meschin şi fără orizont. (…) Se pierde timpul. Se stă la pândă pentru câteva puncte electorale nenorocite care nu ştiu cui şi cum vor putea folosi.”

Pe de altă parte, liderul Partidului Național Liberal a deplâns faptul că Traian Băsescu a amânat numirea unui nou ministru la Transporturi în persoana lui Ovidiu Silaghi, sprijinit de către Partidul Național Liberal pentru această funcție. Un ministru la Transporturi ar fi deblocat mai eficient situația privatizării CFR Marfă, a precizat Crin Antonescu: ”Ideea era că ar fi natural şi de dorit să avem cât mai repede un ministru titular şi dedicat exclusiv acestui domeniu – Transporturile”.

Sursa: ziarulviitorul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.