Cristi Tabără ne invită pe Tărâmul Tuberozelor. Duminică, la „Exclusiv în România”

O după-amiază cu parfum de tuberoze – aceasta este propunerea echipei „Exclusiv în România” pentru prima duminică din octombrie.

Muzica, istoria şi gastronomia saşilor, într-o ediţie de sărbătoare, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1.

Cât toamna e încă blândă, Cristi Tabără ne propune o călătorie – chiar şi prin intermediul micului ecran – spre un loc cu parfum unic: Tărâmul Tuberozelor.

Petrecem în inima ţării la un festival „Exclusiv în România”, care ne aduce muzică bună, poveşti frumoase şi culoare, pe 2 octombrie, de la 15.30, la TVR 1.

Tărâmul Tuberozelor nu e un ţinut din basme. El există, chiar în România, în apropiere de Sighișoara, iar momentul cel mai prielnic pentru a ajunge acolo, mai exact în comuna Hoghilag, este Sărbătoarea Tuberozelor.

Un festival aparte, poate și prin faptul că se desfășoară parțial chiar în grădinile personajelor lui centrale: cultivatorii florilor. Acolo poposeşte echipa „Exclusiv în România” în ediţia din această duminică a emisiunii de la TVR 1.

Dar nu numai despre tuberoze va fi vorba în acest episod; festivalul de la Hoghilag ne aduce şi muzică bună, ne dezvăluie lucruri noi despre istoria sașilor din satele comunei și ne face cunoștință cu tinerii inimoși, care pun umărul – la propriu – la salvarea patrimoniului.

„Ambulanța pentru monumente” este proiectul ingenios care îi reunește în acest scop deopotrivă pe studenți și pe antreprenorii din domeniu, proiect finanțat în mare măsură de The Prince’s Foundation – fundația patronată până acum de Regele Charles al III-lea.

Nu va lipsi nici obișnuita rețetă, de data aceasta – cum altfel? – săsească.

Dar nu aprindem cuptorul înainte de a face o drumeție la Angofa, destinația multor cercetători din lumea largă, veniți să studieze biodiversitatea unică din zona colinelor Transilvaniei.

Iar după ce vom afla ce înseamnă turismul științific, vom face și o scurtă oprire la Mălâncrav, unde se află biserica evanghelică cu cea mai mare frescă în stil gotic din Transilvania, într-o comunitate săsească încă vie.

În final, dacă drumurile ne fac poftă de ceva bun, gustăm și faimosul lichiu de la Hoghilag.

Ce înseamnă şi cum se pregăteşte?

Aflăm duminică, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1, din episodul 2 al noului sezon „Exclusiv în România”. Emisiunea se vede şi la TVR Internaţional, tot duminică, la 17.20.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.