Cristian Ţopescu, dezamăgit de calitatea comentatorilor de la majoritatea posturilor de televiziune

Cristian Ţopescu, invitatul Iulianei Ciugulea din această săptămână povesteşte în emisiunea de la Digi24 principalele momente ale carierei, amprenta pusă de tatăl său pe tot ceea ce a făcut şi devenit în viaţă, pasiunile care l-au mânat în toţi aceşti ani dar şi ceea ce încearcă să insufle, la rândul lui, nepoţilor săi şi, în general, tinerei generaţii.
Pe Cristian Ţopescu îl întristează ceea ce se întâmplă în societatea românească, pe de o parte, şi în jurnalismul sportiv al ultimilor ani, pe de altă parte.

„Nu vreau să dau nume, nu-mi cereţi asta. Dar există mulţi colegi cărora le micşorez sonorul, altora le închid de tot sunetul şi îmi fac propriul comentariu. Pentru că există acum dorinţa de a epata prin datele statistice pe care le-au citit pe internet. Şi în timpul unei întreceri sportive eşti asaltat de comentator cu atâtea date tehnice şi atât de puţin comentariu sportiv despre ceea ce eu văd, că la un moment dat te enervezi şi închizi sonorul. Există arta de a tăcea. A scris despre ea doamna Ecaterina Oproiu despre un comentariu al meu la un meci de tenis. Pentru că, mai ales la tenis, nu trebuie să vorbeşti tot timpul când se joacă. Pentru că enervezi.”
Cristian Ţopescu nu are vorbe de laudă nici când vorbește despre societatea românească. „În societatea românească de astăzi a cam pierit capacitatea de a ne asculta unii pe alţii. Nu mai avem răbdare să ne ascultăm. Mă uit la emisiuni de televiziune la care oamenii se întrerup la jumătatea frazei, vorbesc doi sau trei în acelaşi timp. Parafrazând un scriitor – mitocănia sufocă România, aş spune.”
Revenind şi la lucrurile frumoase din viaţa sa, Cristian Ţopescu povesteşte la „Conversaţii esenţiale” şi despre cum încearcă să sădească în tânara generaţie toate acele valori pe care le-a primit de la tatăl lui. „Această dragoste pentru sport şi pentru animale am transmis-o şi eu copiilor mei, care la rândul lor sunt foarte ataşaţi în special de cai. Mezinul familiei noastre, care are acum 15 ani a şi debutat într-un concurs de pitici, la Sibiu, unde este o bază hipică foarte frumoasă. Şi mă bucură tare că el stă de dimineaţă până seara cu calul lui în grajd, îl ţesală, îl hrăneşte, îl adapă, îl spală cu furtunul. Şi vine acasă cu hainele îmbibate de miros de grajd, spre disperarea bunicii lui.I-am dezvoltat cât am putut eu de mult imaginaţia. Iar acum scrie nişte scenarii…Crede că va fi un mare scenarist şi zice: „O să fac nişte filme horror foarte bune”. Şi apoi, mai târziu, se vede regizor. Ei, ce să zic, aşa e la vârsta lui…”
Alte multe „secrete” ale reuşitei lui Cristian Ţopescu, dar şi alte poveşti interesante de viaţă, sâmbătă, ora 20.10, la „Conversaţii esenţiale”, cu Iuliana Ciugulea, pe Digi24.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.