Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

CRONICA TIMPULUI NR. 37 – februarie 2018

Publicat: marți, 20 februarie 2018

În condiţii grafice deosebite, a apărut nr. 37 al revistei Cronica Timpului, publicaţie de cultură, atitudine şi performanţă, editată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR). După cum v-am obişnuit, sumarul revistei este, ca de fiecare dată, bogat, conţine rubrici de atitudine, literatură, istorie, ştiinţă, spiritualitate, evenimente, cultural-sociale și interviuri.

Elena Armenescu prin articolul de la pagina 2, intitulat De ce nu este iubit Eminescu de policitienii contemporani ne îndeamnă să apelăm la memorie şi să ne reamintim ce zicea Eminescu.

La serata “Eminescu, jurnalistul” de la Teatrul Excelsior, marele compozitor Eugen Doga ne-a onorat cu prezenţa sa. După cum spune Firiţă Carp în articol, maestrul Doga, prin muzica sa nepământeană, impune ca substantivul Român să fie o dată în plus rostit pe toate meridianele lumii, cu sfatul prietenesc să citim Eminescu şi să ascultăm Eugen Doga!

La rubrica Reportaj de la pagina 9, Rodica Subţirelu ne introduce în lumea teatrului prin directorul Teatrului Excelsior din Bucureşti, dl.Adrian Găzdaru, un om hărăzit de destin pentru fapte demne de respect în folosul neamului în care s-a născut, o remarcabilă personalitate de pe scena vieţii culturale româneşti.

La pagina 12 – Sănătate, dr.Teodora Marin în dialog cu dr.ing. Ştefan Manea, ne invită să pătrundem în tainele activităţii laborioase de o viaţă a celui care a pus bazele unui vis numit Hofigal.

Casa Memorială “Iuliu Maniu” de la Bădăcin ne este prezentată de Florin Eşanu (foto şi text) la pagina 17 – Simboluri. “La Bădăcin, parcă şi aerul este mai proaspăt. În liniştea grădinii uit greutăţile zilnice pentru că aici sunt cu adevărat acasă” (Iuliu Maniu).

O carte eveniment ne este oferită spre lectură de Corina Vlad Diaconescu – Tainica inimă a Bucurescilor, apărută la editura Integral şi semnată de Aurora Nicolau (Kera Caliţa), care ne invită la o promenadă prin Bucureştii de odinioară.

Lectură plăcută!

Teodora MARIN

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92297

Publicat de la data feb. 20 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 septembrie 2019, 4:04
 

NE
Senin
14°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:00
Apus: 19:18
Prognoza 21 septembrie 2019
Zi
 

S
Predominant însorit
20°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ESE
Senin
7°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-09-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:45 si 02:00 In zona : Județul Constanta: Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Corbu, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina; Se vor semnala : - temporar, averse ce vor cumula, local, 25...35 l/mp.

Loto

Horoscop

  • 229.530 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team