CRONICA TIMPULUI NR. 37 – februarie 2018

În condiţii grafice deosebite, a apărut nr. 37 al revistei Cronica Timpului, publicaţie de cultură, atitudine şi performanţă, editată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR). După cum v-am obişnuit, sumarul revistei este, ca de fiecare dată, bogat, conţine rubrici de atitudine, literatură, istorie, ştiinţă, spiritualitate, evenimente, cultural-sociale și interviuri.

Elena Armenescu prin articolul de la pagina 2, intitulat De ce nu este iubit Eminescu de policitienii contemporani ne îndeamnă să apelăm la memorie şi să ne reamintim ce zicea Eminescu.

La serata “Eminescu, jurnalistul” de la Teatrul Excelsior, marele compozitor Eugen Doga ne-a onorat cu prezenţa sa. După cum spune Firiţă Carp în articol, maestrul Doga, prin muzica sa nepământeană, impune ca substantivul Român să fie o dată în plus rostit pe toate meridianele lumii, cu sfatul prietenesc să citim Eminescu şi să ascultăm Eugen Doga!

La rubrica Reportaj de la pagina 9, Rodica Subţirelu ne introduce în lumea teatrului prin directorul Teatrului Excelsior din Bucureşti, dl.Adrian Găzdaru, un om hărăzit de destin pentru fapte demne de respect în folosul neamului în care s-a născut, o remarcabilă personalitate de pe scena vieţii culturale româneşti.

La pagina 12 – Sănătate, dr.Teodora Marin în dialog cu dr.ing. Ştefan Manea, ne invită să pătrundem în tainele activităţii laborioase de o viaţă a celui care a pus bazele unui vis numit Hofigal.

Casa Memorială “Iuliu Maniu” de la Bădăcin ne este prezentată de Florin Eşanu (foto şi text) la pagina 17 – Simboluri. “La Bădăcin, parcă şi aerul este mai proaspăt. În liniştea grădinii uit greutăţile zilnice pentru că aici sunt cu adevărat acasă” (Iuliu Maniu).

O carte eveniment ne este oferită spre lectură de Corina Vlad Diaconescu – Tainica inimă a Bucurescilor, apărută la editura Integral şi semnată de Aurora Nicolau (Kera Caliţa), care ne invită la o promenadă prin Bucureştii de odinioară.

Lectură plăcută!

Teodora MARIN

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.