CSAT a avizat bugetele instituţiilor din domeniul securităţii nationale

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat, marţi, într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi care a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu, proiectele de buget ale instituţiilor din domeniul securităţii nationale.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat, marţi, într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi care a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu, proiectele de buget ale instituţiilor din domeniul securităţii.

„În cadrul şedinţei CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Avizul CSAT a fost dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Avizul a ţinut cont şi de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar şi de asigurarea şefilor acestor instituţii că îşi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete până la următoarea rectificare bugetară”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, înaintarea în grad a unor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

La şedinţa de marţi a CSAT nu a fost prezent premierul Victor Ponta, acesta trimiţându-l în locul său pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit comunicatului citat, la şedinţă au participat viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

La şedinţă au participat, ca invitaţi, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, generalul Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, generalul Lucian-Silvan Pahonţu.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit marţi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 15,00.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT s-au aflat propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, a precizat luni seara Administraţia Prezidenţială.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a declarat, luni, că convocarea CSAT s-a făcut încă din 18 noiembrie, cu acordul premierului, iar speculaţiile pe această temă sunt „complet neadevărate şi răuvoitoare”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.