„Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”, această întrebare uzuală este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22 aprilie și 27 mai

Descoperă secretul energiei și bunei dispoziții într-o experiență terapeutică și unică în piesa de teatru „Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”

Știai că teatrul nu este doar despre interpretarea unui personaj pe scenă ci este cea mai simplă metodă de exprimare a emoțiilor și gândurilor într-un mod creativ și autentic?

Este timpul tău acum să intri în scenă și să începi această călătorie captivantă a transformării personale.

Vă prezentăm un spectacol inedit care a fost invitat în Viena, la teatrul Pygmalion de Ziua Culturii Naționale în 2023: „Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?” se numește spectacolul în care femeile se vor regăsi.

„Cu ce, Doamne, sã mã îmbrac?!…” este un spectacol dinamic, plin de vervă, tâlc și multă culoare, ce combină umorul și profunzimea scrierilor Anei Barton cu diferite expresii teatrale.

Trecerea de la text la forme de limbaj non-verbal se realizează printr-un melanj extraordinar de fin al actorilor.

Pornind de la clasică poveste de iubire dintre El și Ea, confruntarea dintre Minte și Inimă devine subiectul principal al spectacolului. Eliberarea de roluri clișeice și de frici aduce echilibrul în drumul spre sine.

Cât soare e azi afară? ne întrebăm în fiecare dimineaţă. Cu ce mă îmbrac? Dar cât soare e înăuntru? De ce anume ar fi cazul să mă dezbrac din ce cară greu înlăuntrul meu, ca să-mi fie lumină, ca să fiu lumină? Emanuela Ciucan și Georgeta Marin – Vîlcu, alături de Nicolae Nastasia l-au creat după prozele mele, din mai multe cărți, pe care le-au dramatizat și le-au „cusut” unele de altele atât de frumos, că nici măcar eu nu mi-am dat seama unde-i cusătura. Sau poate nici nu este, poate le-au lipit japonezeștelea, cu aur.  Această dramatizare tulburătoare a textelor mele, a reușit să mă facă pe mine ghem de bucurie! Ceea ce au făcut acești minunați artiști din prozele mele este absolut extraordinar, un spectacol viu, o splendoare în mișcare, cuvînt și culoare.” (Ana Barton)

Chiar ieri am scos totul din dulap și am conștientizat că mă bântuie mereu aceeași întrebare de fiecare dată când fac curat. Cu ce, Doamne, să mă îmbrac? Parcă niciodată nu îmi ajung hainele sau nu sunt destul de potrivite pentru evenimentele sociale la care mă duc. Deh…criticii interiori uneori iși fac de cap grav.  Frica de respingere, de judecată, teamă că, oricât te-ai strădui, posibil tot să nu te incadrezi în standarde…cu toții le avem într-o formă sau alta însă prea puțini recunoaștem. Așa că…mai bine zic să tratăm durerile de cap și dilemele existențiale prin artă, una din cele mai blânde forme de vindecare și evoluție.” (Irina Iordache)

Spectacolul pune pe aceeași scenă inima și mintea unei femei… și povestea lor de armonie și dizarmonie care se petrece în viețile fiecăruia dintre noi indiferent dacă suntem bărbați sau femei. Am avut bucuria să vedem două actrițe inspirate și strălucitoare care au țesut pânza poveștii din lumina lor lăuntrică neabătuta. Georgeta Marin – Vîlcu și Emanuela Ciucan au creat un spațiu de exprimare într-o perfectă împreună – lucrare a minții și a inimii, a felului în care inima este mereu acolo și sprijină mintea în efortul de a lua cele mai bune decizii… Nu au fost multe cuvinte, nu au fost multe gesturi, dar au fost simfonii de înțelesuri adânci menite să vindece, să aline să întregească ființial pe oricine privește și primește spectacolul. La întrebarea propusă de titlul spectacolului „Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!”… răspunsul vine firesc la final… CU BUCURIA DE A FI!” (Vanda Florea)

“Cu ce, Doamne, sã mã îmbrac ?!…” te va trece cu zâmbetul pe buze și cu multă sensibilitate printr-un carusel spectaculos de stări și emoții.

Vă așteptăm la Sala Mică a Teatrului Național din București pe 22 aprilie și 27 mai.

Scenariul & regia: EMANUELA CIUCAN ȘI GEORGETA MARIN VÎLCU

Distribuție: EMANUELA CIUCAN, GEORGETA MARIN VÎLCU, NICOLAE NASTASIA

Scenografie & costume : ANCA CERNEA

Coregrafie: LELIA VLADU MARCU

Mișcare scenică: NADEJDA DIMITRIU

Ilustrație muzicală: GEORGETA MARIN VÎLCU SI EMANUELA CIUCAN

Eveniment organizat de The Creative Moustache și găzduit de Teatrul Național din București.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.