Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cu drag, de la aleșii neamului: Sporuri de risc şi solicitare neuropshică de 50% din salariu pentru funcţionarii publici

Publicat: marți, 28 februarie 2017

Plenul Senatului a votat în favoarea acordării unor consistente sporuri funcţionarilor publici din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pe motiv că aceştia ar fi solicitaţi neuropsihic.

Cu 88 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi o abţinere, senatorii au dat luni undă verde acordării unui spor de risc şi solicitare neuropsihică de 50% din salariul de bază pentru funcţionarii publici, relatează Hotnews. Anterior votului de astăzi, Curtea Constituţională (CCR) respinsese parţial prevederea legislativă, precizând că sporul poate fi acordat, dar că el nu poate face parte din salariul de bază aşa cum prevăzuse iniţial Parlamentul.

„Pentru compensarea activităţii specifice, funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat la salariul de bază lunar”, este modificarea la legea 188/1999 adoptată luni de plenul Senatului.

Textul iniţial al modificării legii 188/1999 prevedea că „pentru compensarea activităţii specifice, personalul ANFP beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat la salariul de bază lunar, care face parte din acesta şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordă în raport cu salariul de bază”. Sesizată de tehnocraţi în legătură cu această prevedere, CCR a declarat neconstituţională în noiembrie 2016 a doua parte a articolului, anume „care face parte din acesta şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordă în raport cu salariul de bază”.

Potrivit judecătorilor, reglementarea respectivă ar fi introdus un privilegiu în privinţa modalităţii de determinare a salariului de bază, ajungându-se la situaţia în care alte sporuri ar putea să fie calculate având drept bază şi sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică, ceea ce echivalează cu legiferarea unui spor la spor.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor.

Sursa: epochtimes-romania.com

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22004

Publicat de la data feb. 28 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 februarie 2020, 23:07
 

N
Noros
6°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 17:49
Prognoza 20 februarie 2020
Zi
 

ENE
Precipitaţii
8°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat cu precipitaţii
3°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.636 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team