Cum lovește populismul mii de români plecați în afară

Suntem fix în acel moment în care putem vedea cum populismul lovește direct și sistematic în cei care teoretic ar trebui să beneficieze de măsurile sale celor care îl propun. Un moment care îți arată că la conducerea unei țări ai nevoie de echilibru și nu numai de promisiuni. Caz concret: eliminarea mai multor taxe percepute de stat, de la 1 februarie.

V-am spus la un moment dat că eliminarea taxelor consulare va fi un dezastru pentru că din aceste taxe este plătit personalul consular. Adică jumătate din oamenii care se ocupă de actele solicitate de români în străinătate erau plătiți din aceste taxe. În general vorbim de familiile diplomaților care se află la post.

De la 1 februarie, statul nu mai primește banii cu pricina. Dar trebuie să ofere fix aceleași servicii. Nu știu dacă intenția MAE este aceea de a mai păstra acești funcționari, dar pot să spun că s-au gândit să compenseze serviciile care nu vor mai fi atât de bune cu unele livrate din țară. Imediat o să explic. Înainte, însă, poveștile…

Cătălin STRIBLEA

continuarea pe striblea.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.