Cum ne sunt păcălite papilele gustative

Alimentele procesate au preluat controlul asupra meselor noastre deoarece sunt relativ ieftine, au un gust bun şi fac procesul de preparare al mâncării mai simplu.Nu mai trebuie să cureţi şi să tai o legumă. Pur şi simplu pui mâncarea la cuptorul cu microunde şi totul e gata.

Însă, chiar dacă impresia pe moment este că economisim timp sau bani, utilizarea alimentelor procesate va ajunge să ne coste mult mai mult pe termen lung, atunci când starea noastră de sănătate va începe să se deterioreze, scrie Dr. Mercola.

Alimentele procesate au adesea o valoare nutriţională redusă şi sunt alterate din punct de vedere chimic pentru a “păcăli” papilele gustative, astfel încât acestea să transmită semnale incorecte corpului (cel care, în condiţii fireşti, activează mecanisme de apărare şi respingere a alimentelor care nu îi fac bine).

De asemenea, produsele procesate sunt pline de aditivi.

Lista acestora, pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.