Cum poţi primi amendă dacă vrei să dărâmi ceva amplasat ilegal? Simplu! Mergi la Pungeşti!

Apar tot mai multe semne de întrebare despre modul în care americanii de la Chevron au intrat în judetul Vaslui. Un document semnat de directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Mãdãlina Nistor, în data de 30 decembrie 2013, demonstreazã cã firma americanã a sfidat toate legile de drept anul trecut, în timp ce conducerea CJ Vaslui si celelalte institutii implicate au închis ochii la încãlcãrile legii.

Conducerea APM recunoaste cu nonsalantã cã proiectul celor de la Chevron includea o suprafatã de 73.400 mp, initial, suprafatã pentru care s-a si obtinut autorizatia de urbanism de la Consiliul Judetean. Însã, în cursul anului trecut, americanii revin cu o notificare si sustin cã vor folosi pentru explorare doar 24.202 mp, adicã tocmai terenul primarului Vlasã.

Se pune întrebarea: când au solicitat de la CJ Vaslui acel certificat de urbanism, Chevron a avut toate documentele legate de proprietatea terenului în regulã? Conform unor specialisti consultati de noi, firma americanã nu ar fi avut toate documentele de închiriere asupra terenului, la momentul solicitãrii certificatului de urbanism, fapt despre care nu ar fi strãin însusi presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Si un amãnunt recunoscut tot de sefii de la Agentia de Mediu: gardul de protectie care este acum pãzit non-stop de zeci de jandarmi si politisti are toate documentele abia din data de 17 decembrie, desi acesta a fost construit încã din noiembrie, cu complicitatea autoritãtilor statului.

Detalii pe Vremea Nouă.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.