Cum se adaptează CFR Călători pomenii electorale a guvernanților

De la 1 februarie și până în acest moment, managementul CFR Călători a luat măsuri de suplimentare a locurilor prin mărirea numărului de vagoane, se arată într-un răspuns  la o solicitare adresată de redacția noastră companiei de profil.

”Astfel, capacitatea de transport a fost și este suplimentată în fiecare zi a sfârșitului de săptămână (vineri, sâmbătă, duminică), cu un număr de la 60 până la 100 de vagoane.

Pentru a evita situațiile neplăcute  generate de afluența mare de călători de la sfârșit de săptămână, recomandăm pasagerilor să își achiziționeze din timp biletele de călătorie. Acestea pot fi cumpărate online ușor și rapid, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, cu o reducere suplimentară de 5 %.”

Sesizarea adresată CFR Calători a pornit de la recenta decizie a guvernanților de a acorda gratuitate studenților la transportul pe cale ferată, fără a fundamenta pe deplin complexitatea problemei în cauză, fapt ce s-a concretizat în numeroase situații hilare, relatate de presa locală din România. Practic, jurnaliștii au evidențiat aspecte halucinante înregistrate în unele gări de pe teritoriul țării în care numărul călătorilor beneficiari ai gratuităților era cu mult mai mare raportat la cel al plătitorilor de bilet, mulți dintre aceștia din urmă având neșansa de a călători în picioare, cu bilet fără loc. Ipostaze cu care ne întâlneam adeseori până pe la începutul mileniului și atât de familiare prezentului în țări precum India ori Bangladesh.

Răspunsul lapidar și sec al șefilor de la CFR nu oferă din păcate soluțiile care să liniștească apele din transportul feroviar de călători, beneficiarii, mulți dintre ei, apelând la tren în ultimă instanță, prin procurarea biletului direct de la gară, cu atât mai puțin accesând internetul.

Reamintim că în doar 20 de zile, călătoriile gratuite efectuate de studenți pe calea ferată se ridica la un total de pe 10 milioane de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.