Cunoașteți un pacient? Medici de top din lume vin la București și vor analiza gratuit dosarele a 30 de romani cu afectiuni cardiace grave

Medici de top din lume vor analiza gratuit cazurile unor romani cu afectiuni cardiace grave. Pe durata a 3 zile, intre 4 si 6 octombrie, in cadrul evenimentului East Meets West 2018, care va avea loc la Bucuresti, o comisie condusa de Conf. Dr. Victor Costache va sta la dispozitia unui numar de 30 de persoane diagnosticate cu afectiuni cardiace. Pacientii romani au astfel sansa de a sta fata in fata cu lideri de opinie din lumea medicala, care le vor analiza dosarele si le vor face recomandari privind optiunile de tratament. Toate personalitatile medicale prezente au acceptat invitatia dr. Costache, printre acestea fiind si reputatul T. Sloane Guy sau Chirurgul Anului in New York in 2016, „Doctor de top” timp de 3 ani in 2012-2015 in Philadelphia si „Medic de top” in US News&World Report in 2012, 2013 si 2014.

Cei interesati sa beneficieze de o astfel de consultatie gratuita trebuie sa trimita cateva detalii despre cazul lor, insotite de copii dupa acte medicale relevante, la adresa congress@srcet.ro pana la data de 02 octombrie 2018. O comisie formata din specialisti va selecta cei 30 de pacienti care vor beneficia de consultatiile gratuite in cadrul Congresului East Meets West 2018,urmand a le fi comunicata ora si data programarii de catre organizatori.

Alaturi de Conf. Dr. Victor Costache, din comisia de analiza pro bono vor face parte:

Serban Stoica – MBBS, FRCS (CTh), MD Bristol, UK, University Hospital Bristol

Dr. Serban Stoica, medic primar in chirurgie cardiovasculara pediatrica la Spitalul Universitar din Bristol, este unul din cei mai apreciati medici in chirurgia cardiovasculara pediatrica. Este interesat in special in bolile de inima congenitale sau dobandite si in interventiile de tipul reconstructia valvei aortice, tricuspide si mitrale, interventii complexe redo, interventii pentru aritmii cardiace, operatia Ross sau de inlocuire a radacinii aortice cu pastrarea valvei native. Dr. Serban Stoica a coordonat, in 2014, alaturi de conf. dr. Victor Costache, la Spitalul European Polisano, un program in cadrul caruia, o echipa mixta romano-britanica a realizat zece interventii, la copii cu malformatii congenitale cardiace.

Dr. Liuba Petru – Cardiolog interventionist Lund University, Lund, Suedia

Petru Liuba este profesor asociat al Universitatii din Lund, Suedia, si medic primar Cardiologie Congenitala Interventionala Pediatrica.Impreuna cu doi chirurgic romani, Mircea Popitiu si Victor Costache, a reusit o premiera medicala la noi in tara, operand cu succes o fetita de patru luni, din Botosani, care avea o tumora gigant dezvoltata pe gat, ei folosind o metoda minim invaziva, practic prin introducerea de dispozitive medicale in vasele de sange.

Dr. Arnaud Crozat, Eric – Chirurg cardiothoracic CHU Grenoble, Grenoble, France

Unul dintre cei mai experimentati si apreciati chirurgi cardiaci din Europa, francezul Eric Arnaud–Crozat a fost elev al profesorului Alain Carpentier, cel care a realizat primul implant de inima artificiala si care este conside¬rat parintele chirurgiei valvei mitrale. Este chirurg cardiac de peste 25 de ani, iar acum activeaza in Centrul Universitar din Grenoble.

Dr. Rodney White – chirurg cardiovascular UCLA Medical Center

Unul dintre cei mai apreciati specialisti din Statele Unite, Dr. Rodney White este chirurg cardiovascular la UCLA Medical Center, vicepresedinte al International Society of Endovascular Specialists (ISEVS) si fost presedinte al American Society of Cardiovascular Surgery. Este considerat un pionier in chirurgia endovasculara fiind un cercetator recunoscut pe plan mondial in ceea ce priveste dezvoltarea unor tehnici si dispozitive inovative.

Congresul East Meets West 2018

Pe 4-6 Octombrie 2018, la Hotel Intercontinental, cei mai renumiti chirurgi si nume din lumea medicala vor scrie istorie alaturi de Societatea Romana de Chirurgie Endovasculara si Terapie Valvulara Transcateter, Societatea Romana de Interventie Chirurgicala Minim Invaziva Cardiovasculara si Societatea Specialistilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii.

Scopul principal al Congresului este acela de a oferi sansa participantilor romani de a sta fata in fata cu lideri de opinie de rang mondial din domeniu care vor impartasi din cunostintele si opiniile lor, din secretele profesionale. Vor fi facute cunoscute tehnici si tehnologii de ultima generatie pe plan global ce vor ajuta in tratarea pacientilor.

Detalii despre ceilalti lectori pot fi gasite pe www.srcet.ro iar inscrierile se pot face la congress@srcet.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.