Cuplurile fără copii sunt marginalizate de comunități

Un studiu de dată recentă, derulat de cercetătorii de la Universitatea Indiana, din SUA, pune în evidență faptul că opțiunea de a nu avea copii atrage asupra respectivelor cupluri oprobriul și o marginalizare evidentă.

Studiind gradul de respingere pe care îl suportă cei care decid să nu aibă urmași, experții au observat că tendința generlă este de a-i condamna pe cei care „ies din rând” din această perspectivă, persoanele care nu au copii ca urmare a unui act de voință proprie fiind arătate cu degetul, puse în lumină negativă și împinse spre marginea vieții sociale a comunității.

„Remarcabil este faptul că revolta în fața deciziei unor persoane de a nu avea copii este pregnantă. Datele cercetării noastre demonstrează că a nu avea copii este privit nu doar ca neobișnuit, dar și revoltător, decizia este privită cu sentimente de mânie, dezaprobare și dezgust”, explică specialistul Leslie Ashburn-Nardo, din cadrul universității.

Dată fiind tendința tot multor cupluri de a nu avea copii, care se manifestă nu doar în SUA, ci și în alte părți ale lumii, experții americani intenționează să extindă cercetarea, pentru a evalua dacă aceste persoane sunt discriminate la locul de muncă sau în interiorul sistemelor de sănătate.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.