”Cuvântul de onoare” în politică!

Am citit o știre redactată de o colegă de la AMPress. Am râs copios. Puteam jura, când i-am văzut împreună, pe toți, Băsescu, Ponta, Zgonea la Cotroceni, la depunerea jurământului lui Gabriel Oprea, invitându-se politicos la intrarea pe o ușă, numai miere și zâmbet toți, că așa se vor petrece lucrurile. Iată știrea care are titlul – Băsescu s-a împăcat cu Ponta:„ Am ajuns la un acord bazat pe cuvântul de onoare al fiecăruia”.

E ceea ce  a spus Traian Băsescu, într-o declarație de presă, miercuri seara, anunțând că va semna decretele de numire a miniștrilor noului guvern. Premierul Victor Ponta își asumă răspunderea pe un nou program de guvernare și aștept să-și respecte partea din acord a mai spus Traian Băsescu. Cu privire la sesizarea făcută de PMP și PDL, Băsescu a spus că „ va continua să producă efecte, dacă n-o retrag ei”. De asemenea, este important ca CCR să se pronunțe, „este o situație nouă (…), un partid pleacă de la guvernare, PNL, și vine UDMR (…) PMP și PNL au solicitat ceea ce a fost o exigență a mea”, a mai spus Traian Băsescu.

Da, pupat toți piața endependenți, cum grăia Caragiale. Pupat pe nas țâfnoșenia de ieri și amenințările de alaltăieri. Îmi amintesc de povestea cu Nastratin Hogea. Se întreba cu nevastă-sa de ce se ceartă unii zgomotos sub geamul lor? Era noapte, era frig. Du-te, omule, zice femeia de vezi pentru ce se ceartă. Iese Nastratin pe ușă punându-și plapuma în spinare, să-l apere de frig. Se întoarce mai iute decât se aștepta nevastă-sa, fără plapumă în spate. De ce se certau? – întreabă ea curioasă. Iaca, răspunde Nastratin, se certau pe plapuma noastră. Cum o luară, se-mpăcară!

Ceva îmi spune că Băsescu și Ponta, rămași în familie, după prezența stranie a liberalilor la putere (nu erau de acolo!) s-au împăcat. Firește cu prețul plăpumii noastre.

Lucian AVRAMESCU

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.