Dacia se pregăteşte să dea lovitura în anul 2019 cu noul model Sandero

Maşinile Dacia au o istorie frumoasă şi îndelungată la noi în ţară. În anul 1968 s-a semnat primul contract de licenţă între Renault şi statul român şi a început fabricarea modelului Dacia 1100. Cine nu îşi mai aduce aminte de el? Ulterior au continuat şi celelalte modele de Dacia construite cu mare avânt între anii 1970 şi 1980. Abia în anul 1995 a apărut primul autoturism conceput de inginerii români: Dacia Nova.

O nouă eră a început pentru Dacia în anul 1999 atunci când Grupul Renault a achiziţionat Dacia şi a modernizat radical întreprinderea cu tradiţie de la Piteşti. În 2004 a apărut maşina Logan, Sandero în anul 2008 iar Duster în 2010.

O nouă generaţie a modelului Sandero se pregăteşte să apară în 2019

Evoluţia Dacia este una foarte fructuoasă şi deşi au apărut foarte multe modele de maşini cu tot mai multe îmbunătăţiri, cei de la Dacia nu vor se se oprească din surprize. Presa franceză deja a publica vestea cum că în anul 2019 Dacia va aduce o nouă generaţie a modelului Sandero pe care şi l-a imaginat deja cum va arăta. Acelaşi an va aduce schimbări şi pentru modelul Stepway datorită unei noi platforme tehnice înrudită cu cea a Loganului şi a modelului Renault Clio. Un lucru este clar: dacă Sandero avansează din punct de vedere tehnic nici Loganul nu va rămâne în urmă.

Este vorba despre toată partea de motorizare dar şi despre platformă în sine. Nu se ştie încă dacă Dacia va merge pe platforma lui Clio IV sau va merge şi mai departe cu tehnologia către platforma V. Se presupune că în viitor Sandero va fi sub forma unui SUV compact deoarece acestea sunt cerinţele la nivelul Europei în ultimul timp.

Dacia Sandero se închiriază foarte bine în ultimii ani

Cu siguranţă şi piaţa de închirieri maşini va putea creşte odată cu apariţia noul Sandero, tot mai mulţi români vor vrea să îl încerce. Aşadar, vestea că Dacia va aduce un nou model în 2019 îi va bucura şi pe cei care apelează la firmele de rent a car. Dacia Sandero este deja un model foarte plăcut şi util pentru mobilitatea în oraş, fiind uşor de condus şi cu un consum de carburant destul de mic.

Dacia pregăteşte inovaţie pe termen lung

Dacia plănuieşte oricum ca pe viitor să proiecteze modele care să fie mai sigure dar care să aibă şi un preţ mai competitiv care să atragă clienţii ce aleg siguranţa şi nu numai preţul. Dacă noul Sandero va fi sau nu vedeta anului 2019 aşa cum zic francezii, rămâne de văzut. Nici un prototip nu a fost încă văzut, ceea ce face că zvonul să fie şi mai interesant. Aceeaşi revistă Auto Plus franceză mai spune despre Dacia Sandero faptul că va avea un design complet nou însă preţul va rămâne neschimbat. Se preconizează că lansarea modelului va fi spre finalul anului.

Amalia Popa,

rentcitycar.com

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.