Daciana Sârbu: Autorităţile nu asigură spaţiu suficient pentru femeile agresate

Autoritățile române nu asigură spațiu suficient în adăposturi pentru femeile agresate, potrivit europarlamentarului PSD Daciana Sârbu.

„Problema sprijinului pe care trebuie să-l acordăm acestor femei e principala măsură (ce trebuie luată, n.r.). Am vizitat şi eu asemenea adăposturi, într-adevăr sunt puţine, e spaţiu puţin, solicitările din ce mi-au spus, sunt în creştere. În felul ăsta poate primăriile sau Consiliile Judeţene, locale, ar trebui să vină cumva în întâmpinarea acestor solicitări. Legislaţie există, dar din păcate aceste femei ajung să suporte şi să trăiască situaţii îngrozitoare, tocmai că nu au varianta de a merge undeva şi le e frică să anunţe Poliţia pentru că nu au acest sprijin, poate nu au sprijin în familii, au copii”, a declarat Daciana Sârbu.

Aceasta a adăugat că nu doar o anumită categorie de femei sunt agresate, afirmând că a cunoscut și femei care lucrează în mari companii și care au fost supuse violenței fizice.

„Am întâlnit femei care lucrează în mari companii… Poate lumea îşi imaginează că doar anumite categorii de femei au parte de un asemenea tratament. Am întâlnit femei care au chiar şi funcţii de conducere şi au ales să suporte ani de zile bătăi şi tratamente groaznice pentru că n-au găsit o soluţie, o ieşire – poate consiliere psihologică, avocaţi care să facă demersuri să reuşească să se rupă din această situaţie, ar fi, la fel, foarte indicat să existe”, a mai susţinut europarlamentarul PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.