Daciana Sârbu: PDL a refuzat să susţină în PE standarde înalte de protecţia mediului pentru gazele de şist

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a criticat dur, în plenul PE de la Strasbourg, „ipocrizia” PDL, care a refuzat să sprijine, prin votul europarlamentarilor săi, impunerea celor mai înalte standarde de protejare a mediului în privinţa gazelor de şist, deşi în ţară susţine cauza protestelor împotriva gazelor de şist.

“Gazele de sist sunt o tema importanta a UE, ce priveste atat protectia mediului, cat si dezvoltarea economica si facturile populatiei, in special ale grupurilor vulnerabile”, a afirmat Daciana Sarbu, care a subliniat ca parlamentarii europeni au avut ocazia recent sa participe la imbunatatirea legislatiei de mediu privind gazele de sist.
“Am reusit sa adoptam obligativitatea studiilor de evaluare a impactului de mediu atat in cazul explorarii, cat si in cazul exploatarii gazelor de sist, astfel incat orice operatiune sa se desfasoare in conditii de maxima prudenta si siguranta pentru mediu si pentru oameni. M-am numarat printre initiatorii amendamentelor ce au introdus aceasta obligativitate stricta”, a precizat eurodeputata.

Aceasta a atras atentia insa ca exista europarlamentari PDL ce s-au opus intaririi regulilor de protectia mediului pentru proiectele ce implica gaze de sist: “Multi colegi de la PDL au votat impotriva acestora, adica au refuzat sa sustina masuri sporite de siguranta si protejare a mediului pentru proiectele cu gaze de sist”. Acest lucru nu-i impiedica pe democrat-liberali sa aiba o cu totul alta pozitie in tara: “La Bucuresti, PDL sustine cu ipocrizie cauza protestelor, sperand probabil ca nimeni nu va sesiza diferenta dintre votul oficial de la Strasbourg si discursul mincinos de acasa”.
Daciana Sarbu le-a recomandat deputatilor PDL “sa aiba curajul de a-si asuma propriile decizii si sa nu se mai ascunda cu lasitate in spatele protestelor”.
Eurodeputata PSD este membra in Comisia de Mediu a Parlamentului European.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.