Dan Şova reclamă la DNA dispariţia contactului original cu Bechtel

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de pesedistul Dan Şova, a depus miercuri la DNA plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Braşov – Cluj – Borş încheiat între Statul Român prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi compania americană Bechtel International Inc., precum şi a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

Decizia vine după ce în urmă cu aproape trei săptămâni, Dan Şova a susţinut, după ce a anunţat rezilierea contractului cu Bechtel, că documentul original nu mai există. Ulterior, premierul Victor Ponta a precizat că negocierile de reziliere au fost purtate pe baza unei copii legalizate a contractului.

În replică, fostul ministru PDL al Transporturilor, Anca Boagiu, i-a indicat lui Şova locul exact unde s-ar afla contractul cu pricina: “În situaţia în care Dan Şova este pur şi simplu incompetent, am să-l ajut să găsească contractul pe care îl dă pierdut. Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58”.

Potrivit instituţiei conduse de Şova, paguba pentru statul român ar putea fi mai mare de 1 milion de euro.

„Plângerea a fost facută “in rem” şi nu e îndreptată împotriva unei personae anume, Direcţia Naţională Anticorupţie fiind în măsură să cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului”, se mai arată în comunicat.

Şova: Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat la 30 octombrie

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta i-a cerut, în şedinţa de guvern, ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, ca în toamnă să fie încheiat contractul pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

„Conform programării din dialogul competitiv, în mod normal, pe 30 octombrie trebuie să semnăm contractul”, i-a răspuns Şova.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.