Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Dan Şova reclamă la DNA dispariţia contactului original cu Bechtel

Publicat: miercuri, 21 august 2013

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de pesedistul Dan Şova, a depus miercuri la DNA plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Braşov – Cluj – Borş încheiat între Statul Român prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi compania americană Bechtel International Inc., precum şi a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

Decizia vine după ce în urmă cu aproape trei săptămâni, Dan Şova a susţinut, după ce a anunţat rezilierea contractului cu Bechtel, că documentul original nu mai există. Ulterior, premierul Victor Ponta a precizat că negocierile de reziliere au fost purtate pe baza unei copii legalizate a contractului.

În replică, fostul ministru PDL al Transporturilor, Anca Boagiu, i-a indicat lui Şova locul exact unde s-ar afla contractul cu pricina: “În situaţia în care Dan Şova este pur şi simplu incompetent, am să-l ajut să găsească contractul pe care îl dă pierdut. Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58”.

Potrivit instituţiei conduse de Şova, paguba pentru statul român ar putea fi mai mare de 1 milion de euro.

„Plângerea a fost facută “in rem” şi nu e îndreptată împotriva unei personae anume, Direcţia Naţională Anticorupţie fiind în măsură să cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului”, se mai arată în comunicat.

Şova: Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat la 30 octombrie

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta i-a cerut, în şedinţa de guvern, ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, ca în toamnă să fie încheiat contractul pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

„Conform programării din dialogul competitiv, în mod normal, pe 30 octombrie trebuie să semnăm contractul”, i-a răspuns Şova.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12525

Publicat de la data aug. 21 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 5:11
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.844 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team