Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

DanaArtGallery și Metropolis Art Collection vă invită la expoziția de grup 4-SUBIECTIV

Publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2019

Expun artiștii:  GABRIELA ANIŢEI, DALIA  BIALCOVSKI, MIRELA CONSTANTIN și  ION VIȘAN

Vă invităm la vernisaj pe data de 10 decembrie  2019, ora 18:30 la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucureşti. Prezintă criticul de artă Roxana Păsculescu.

Desenul poate fi definit în multe feluri, de la eternizarea clipei prin linie, la comentariul plastic asupra realității, de la exprimarea prin linie a sensibilității în fața spectacolului naturii la conferirea de noi sensuri lumii ce ne înconjoară, de la amprenta creatoare a artistului la confesiunea sensibilă a acestuia privind eul profund. Indiferent de definiția acceptată, desenul a avut și va avea rol de structurare și ordonare a materiei picturale, conferind consistență, claritate și ordine imaginii pictate. Linia alunecând dezinvolt, spontan, sinuos și melancolic ori tranșant până la agresivitate, a permis privitorului devoalarea universului interior al artistului și totodată contribuie la definirea particularităților stilistice ale acestuia.

În ce mă privește în lucrările mele încerc să îmbin sobrietatea formei cu limpezimea compoziției într-o alchimie a imaginii ce sugerează o atmosferă severă, rațională, străbătută de un lirism temperat. Comentariul plastic astfel realizat este pătruns de un fior liric oferind totodată privitorului sensuri și ipostaze noi ale realității imediate, realitate ce pare situată undeva la marginea lumii, în jurul formelor născându-se un gol imens ce provoacă tandemului autor-privitor un semn de întrebare privind viitorul și calea de urmat.” ION VIȘAN

Copacul, ales din lumea vegetală ca pretext și metaforă a nuanțelor existenței, e personajul acestui periplu grafic cu dominantă de alb și negru. Ancorat într-un spațiu predestinat și vecinătăți impuse, își poartă pe trup toate semnele încercărilor la care l-au supus anotimpurile. Construit din traseele urmelor de tuș, ordonate după dicteul expresivității, e imaginat fie în clipele solare, capabil să inspire și să dăruiască lumină, fie în monumentala acceptare a destinului, un impunător simbol al vitalității care-și trăiește în splendoare toate bătăliile cotidiene.” DALIA  BIALCOVSKI

Lucrările pe care le prezint, constituie parte din notaţiile plastice ale unei expoziţii de pictură pe care o pregătesc, având ca temă patrimoniul istoric şi cultural (arhitectural), care se degradează şi dispare sub ochii noştri, respectiv clădirile monument ale Bucureştiului. „Oraşul pierdut”. În fapt, desenele sunt expresia unei tristeţi şi revolte acumulate în timp, care refuză să se dizolve în resemnare.

Deasemenea, expun şi o serie de lucrări realizate în cărbune, pastel şi acuarelă, având ca temă Labirintul. Acestea, în cadrul expoziţiei, se doresc a fi o completare cromatică, un pandant al acuarelelor prezentate de Mirela Constantin. ” GABRIELA ANIŢEI

MIRELA CONSTANTIN expune lucrări realizate atât în taberele de creaţie la care a participat, cât şi în călătoriile sale, notaţii de peisaj, de atmosferă, încărcate de sentiment şi amintiri.

Tehnica acuarelei, atât de bine stăpânită de Mirela Constantin, o deconspiră ca pe o artistă extrem de sensibilă, discretă şi rafinată.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 decembrie  2019 – 10 ianuarie 2020 de luni până sâmbată între orele 12:00 și 20:00.

 

Partener media: Ultima Oră

Facebook Ultima Oră

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112222

Publicat de la data dec. 7 2019. Categorii BUCUREȘTI, LIFE & STYLE, Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 ianuarie 2020, 18:26
 

NNE
Senin
6°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 9 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ACTUALIZAREATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 257.994 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team