Daniela Caraman Fotea

S-a stins din viață în zi de sărbătoare, o mare personalitate a muzicologiei românești, distinsa scriitoare, critic muzical și manager care a fost Daniela Caraman Fotea.

Apreciată și respectată membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Daniela s-a remarcat ani de zile ca Director al Casei de Discuri Electrecord, dar și ca redactor șef la Radio România, A.R.I.A, ProFM, Radio21.

Autoare a numeroase volume dedicate unor compozitori și interpreți de seamă ai muzicii ușoare românești, și nu numai, ea a fost de-a lungul a peste 55 de ani de carieră un fin cercetător și observator al fenomenului muzical românesc, în cele mai semnificative aspecte ale sale.

Am avut onoarea să fiu unul dintre creatorii pentru care Daniela Caraman Fotea a scris numeroase cronici muzicale, iar recent, chiar un volum biografic de mărturii, intitulat “Sabin Pautza-Maestrul”, în care a adunat referințele și aprecierile a peste 30 de muzicieni români, despre creația mea.

Un om de o generozitate și un farmec personal rar întâlnite, Daniela mi-a fost colegă de grupă înanii când studiam la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din București, acei ani care au însemnat începutul unei prietenii care a durat până pe 20 aprilie, anul acesta, când a plecat dintre noi.

Astăzi,4 mai 2020, când scriu aceste rânduri, Daniela ar fi împlinit 77 de ani de viață, închinată, deopotrivă, muzicii și celor care au slujit-o cu dăruire.

Va fi mereu prezentă, vie și plină de har și de lumină în amintirea noastră. Dumnezeu s-o primească și să o binecuvânteze în Împărăția Lui.

 

                                                                       Sabin Pautza  

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.