David Beckham s-a retras din activitate

La vârsta de 38 de ani, fotbalistul David Beckham şi-a anunţat, joi, retragerea din activitatea de fotbalist profesionist.

„Simt că acum este momentul potrivit pentru a-mi încheia cariera, când joc la cel mai înalt nivel. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei, antrenorilor mari de la care am avut plăcerea de a învăţa. De asemenea, vreau să le mulţumesc fanilor, care m-au susţinut şi mi-au dat putere”, a scris Beckham într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federaţiei Engleze de Fotbal.

Căpitan al Angliei în 58 de jocuri, Beckham se află pe locul al doilea în ierarhia celor mai selecţionaţi jucători ai tuturor timpurilor pentru reprezentativa Albionului, cu 115 prezenţe (1996-2009, 17 goluri marcate). Pe primul loc se află fostul portar Peter Schilton, cu 125 de selecţii.

Fostul mijlocaş are în palmares o Ligă a Campionilor (1999) şi o Cupă Intercontinentală (1999) cu Manchester United (pentru care a evoluat între 1993-2003; 265 de meciuri, 62 de goluri), şase titluri în Anglia, două Cupe ale Angliei şi patru Supercupe ale Angliei.

Cu Real  Madrid (2003 – 2007, 116 partide, 13 goluri) a cucerit un titlu (2007) şi o Supercupă a Spaniei (2003).

Transferul de la Manchester United la Real Madrid a costat 35 de milioane de euro, după ce britanicii şi FC Barcelona anunţaseră public un acord pentru transferul căpitanului naţionalei Angliei.

Beckham s-a transferat la Los Angeles Galaxy în ianuarie 2007, contra sumei de 32,5 milioane de dolari, club de la care a fost împrumutat în două rânduri la AC Milan, în 2009 şi 2010. Pentru italieni, a jucat 29 de meciuri în total, răstimp în care a reuşit două goluri.

La sfârşitul lunii ianuarie, David Beckham s-a transferat la Paris Saint-Germain (campioană a Franţei în acest sezon), pentru care a jucat de nouă ori

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.