De 8 Ori Văduvă (8 Times Widow) by Remus CERNAT (68)

EXCLUSIVITATE

A fost odată ca niciodată o mult prea frumoasă fată!  Şi ce fac fetele extrem de frumoase? Profită! Se căsătoresc cu bărbaţi extrem de bogaţi, urâţi şi bătrâni! Îi suportă cu graţie o perioadă, merg pe vârfuri fac frumos, pline de romantism, apoi dacă soţii nu dau semne de oboseală şi sănătatea lor e înfricoşător de bună înteţesc şedinţele de shopping, seri dansante şi sex epuizant!

Şi dacă totuşi, presupunând prin reducere la absurd, se încăpăţânează să trăiască, well, îi ajută ele să se hotărască! … trist? Nicidecum. Şi după aia proaspăt văduve, libere şi neliniştite îşi ostoiesc setea de viaţă cu tinere speranţe, băieţi  cu muşchi, echipaţi full options, cu dorinţă de afirmare, care se vor folosi de ele EXACT după aceeaşi reţetă!.. Abia acum e trist!… când culegi ceea ce ai semănat şi nu-ţi vine a crede că ţi se întâmplă tocmai ţie! Sound’s familiar? …ar ieşi cel mult un film comic, pe alocuri sexy, dar istovitor de Banal!

Ei bine dragilor, nici vorbă de aşa ceva în filmul meu! Dracu e mult mai viclean, mai elaborat şi mai subtil de-atât ! Prinţesa din povestea mea e neprihănită ! E tânără, frumoasă, virgină, cuminte şi se căsătoreşte cu un tânăr frumos bogat și cuminte! Erau perfecţi! Tot oraşul era cu ochii pe ei şi se întrebau care o să înşele primul!

Necuratul trimitea săptămânal soţului câte o nouă secretară, o nouă bucătăreasă, o nouă baby sitting, o nouă business partner, ca să-l ademenească! El parca era surd, mut şi orb, nu avea ochi decât pentru frumoasa lui soţie! Soaţa şi ea, de asemeni, bombardată de tot felul de ispite, băiatul care tundea iarba, băiatul care spăla piscinele, mecanicul auto, profesori de călărie, dans, fitness, limbi străine, canto, pian, design vestimentar, toţi tineri, frumoşi!

Niciunul nu reuşea să o seducă, deşi ăl rău avea grijă să-i planteze în bătătură numai exemplare de lux, exact pe gustul ei! Familiile lor erau înduioşate de povestea lor, preotul duhovnic cunoscându-i atât de bine era uimit, oraşul îi privea cu admiraţie… pe dinafară! În realitate, clocotea de curiozitate, scârbă şi invidie!

Adică toţi în oraşul ăla aveau câte o amantă, numai ăştia s-au găsit să fie îndrăgostiţi lulea şi continuu ca să le strice lor armonia! Casele de pariuri şi-au dublat veniturile de când au introdus  dragostea în ecuaţie! Le-au dat şi un nume, …cât o lozincă: Who blows first? Adam or Eve! (to blow= a sufla..de aproape)

Şi atunci unde e intriga?  Unde e originalitatea, elementul surpriză? se intrebau actorii, regizorii, cititorii rubricii Arta care zideşte, internauţii … păi vă deranjam io altfel?;)

Cunoscând  viaţa tumultoasă a băiatului de bani gata aproape toţi pariau pe soţ şi pe slăbiciunile lui pentru cluburi de noapte şi cazinouri. Însă ăla rău a inventat pentru soţie un păcat extrem de sofisticat şi greu de depistat! Fata era fidelă, harnică, inimoasă, sinceră … totuşi cum a ajuns văduvă?

Eva avea păcatul ultimului veac ce deriva întrucâtva din păcatul mileniului! Un păcat care nu are un nume! Nu doar un singur nume! E un conglomerat!

E păcatul ăla concupiscent-evanescent, modificat genetic ca să treacă drept virtute, păcatul ăla care are ca  scopuri dobândirea frumuseţii eterne, interioare şi exterioare, dorinţa acerbă de a manipula orice mişcă şi are viaţă, şi evident de a fi acostată, complimentată, adulată continuu astfel ca ea să aibă ocazia să refuze politicos, dând totuşi ceva speranţe (bad timing, poate în alte circumstanţe, în altă viaţă…)

Nu e un păcat să vrei să fii frumoasă, elegantă, sexy, să vrei să fii tot timpul iubită, dorită, admirată, să fii tot timpul în centrul atenţiei!

Devine păcat când soţul nu mai suportă ca toţi masculii alfa din comunitate să vorbească despre nevastă-sa ca despre cea mai tare curvă din oraş; deşi nimeni nu a avut-o dar toţi comentează avizi noile ei garderobe, adâncile ei decolteuri, graţia cu care se apleacă după umbrelă, balansul coapselor, privirea languroasă, zâmbetul  ucigaş… nu mai suportă şi turbat de gelozie ca să nu o omoare pe ea se sinucide! Şi ea rămâne cu un porcoi de bani! Şi peste o lună se căsătoreşte din nou, în altă ţară ! Şi tot aşa de 8 ori! … Atunci e păcat!

Indubitabil şi neîntârziat apare şi îngerul întunericului la frumoasa curtezană şi o complimentează: 8? Şi nu s-a prins nimeni? Eşti tare! L-ai uimit chiar şi pe Şeful cel Mare! Abia aşteaptă să beţi împreună o cafea la Smoală! Hai!

Dar de ce? Nu i-am omorât eu! Nici nu i-am înşelat! N-am vrut decât să fiu iubită!

Dar nici n-ai făcut ceva ca să-i salvezi! Deşi era în puterea ta! E adevărat, nu a fost nici crimă, nici preacurvie! A fost o mutaţie cel puţin la fel de gravă: narcisism cu egoism cu mândrie şi zavistie!

Nimeni nu avea voie să fie mai popular ca tine! În loc să faci mult bine cu frumuseţea ta în loc să fii o pildă de bunătate, smerenie, simplitate, discreţie, răbdare şi generozitate ai semănat moarte în jurul tău!

În imagine Eva care nu se dezminte şi încearcă să fenteze moartea cu un striptease… deşi e prinsă cu 8 cranii în dulapul de bucătărie !

Bun! Aşa, şi? Ce-a vrut autorul să spună cu toată ficţiunea asta Pop Art aproape fantastică !?

Autorul a vrut să spună că Frumoasa asta e România! Şi cele 8 Cranii sunt ale celor 4 Preşedinţi şi a celor 4 Regi care au necinstit ţara şi poporul român!  Scrie în Biblia Ortodoxă: Prin femeie va zdrobi Mesia capul şarpelui !

PS 1: 4+4=8, 4×4=?

PS 2:  Păi Haidem Odată!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

 

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.