De-a uite pensia mărită, nu e pensia mărită!

În aceste puține zile câte ne-au mai rămas până pe 14 mai, dată la care vom afla dacă și în ce condiții se va ridica starea de urgență, iată că guWERNanții au mai găsit un subiect pe seama căruia să joace tontoroiul pe nervii românilor.

Și încă ce subiect: creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie!…

Supoziție rezonabilă  demonstrată de declarațiile, confuze în sine și contradictorii între ele, pe care decidenți politici direct implicați le fac în cascadă, întreținând,și în acest fel,  starea de confuzie prelungită și de incertitudine.

De fapt , încă un scenariu cinic regizat și pus în acțiune care nu alt scop decât acela ca, pe 1 septembrie, biet român săracul, bineînțeles acela care, până atunci s-a încăpățânat să nu iasă pe cale naturală din sistem, să zică merci văzând nu doar că nu i-a crescut pensia cu acei 40% și  nu i-a scăzut.

Că doar trebuie să suportăm, în solidar, efectele marii crize economice și financiare cu care se confruntă omenirea!

Că este nu vorba decât despre un scenariu din arsenalul brevetat al tehnicilor de manipulare, ne putem lesne convinge recapitulând, cu încetinitorul, o serie de declarații ale unor membrii ai guWERNului direct implicați în gestionarea acestei chestiuni.

Astfel, primul semnal de alarmă a fost lansat încă de la preluarea mandatului, când s-a clamat că guvernarea PSD a lăsat visteria țării goală- goluță.

Cu toate acestea, s-au dat asigurări, maselor largi, populare, că pensiile vor crește,așa cum a sunat declarația din 16 februarie a ministrului mucii, Violeta Alexandru.

La scurtă vreme după asta, au început să curgă lamentările ministrului de finanțe, Florin Cîțu, despre marea lipsă de bani, bun motiv  pentru care au curs și curg, pe bandă rulantă, împrumuturi peste împrumuturi,  despre a cărora destinație nu avem nici până azi cunoștință.

Mai departe, scenariul manipulator a mers ca uns, pensionarii fiind ținuți într-o continuă neliniște și cu tensiunea mărită conform sloganului „uite pensia mărită, nu e pensia mărită”.

Pentru ca, mai nou și mai nou, să intre în scenă inamicul public numărul 1”- Coronavirusul -, de pe urma căruia finanțele țării, cu înțelepciune și cumpătare gestionate de către domnul ministru de resort, au suferit o accentuată scădere, ceea ce, în mod inevitabil, va afecta și șansele de materializare a promisiunii măririi punctului de pensii cu 40 %.

În acest fel trebuie înțelese și declarațiile  europarlamentarului Theodor Stolojan, fostul prim ministru al României, din care reiese că „nu putem să mergem pe creșterea salariilor și a pensiilor cum s-a discutat la începutul anului”.

Declarații categorice de care va trebui să ținem cont atât pentru că ele vin de la un finanțist cu vastă experiență, acumulată înainte de căderea regimului economiei de stat și al partidului unic și în cele trei decenii ce au urmat, cât și pentru faptul că emitentul lor este în prezent un redutabil europarlamentar cu mari afinități față de familia PPE, implicit pentru ideologia neoliberală.

Așadar, cineva care este la curent cu ceea ce se discută în laboratoarele în care se pregătesc scenariile și variantele pentru deciziile ce vor fi luate la nivel forurilor comunitare.

Șerban CIONOFF

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.