De aceea…

Spuneam ieri ca in paradigma nenorocirii Romaniei, construita si intretinuta de FSN/PSD timp de 27 de ani, intra (pe langa votantii si activistii de partid) admiratorii, utilizatorii, concubinii si profitorii FSN/PSD. Adica, explic astazi, toti cei care au achiesat – cu intensitate si entuziasm diferite, asumandu-si astfel oribile vinovatii si execrabile complicitati – la logica devalizarii tarii si la sfidarea statului de drept: PUNR, UDMR, PD, PDL, PNL, UNPR, chiar si PNT-CD, ALDE!

PSD a construit si consolidat, asadar, cadrul institutional de tip mafiot, la care ceilalti au aderat in varii proportii si, vai, adera in continuare.

De aceea, schimbarea vremelnica a culorii politice din varful piramidei puterii de la Bucuresti nu a produs niciodata asanarea morala a societatii romanesti. Caci, utilizatorii, concubinii, profitorii si admiratorii FSN/PSD au inlocuit doctrinele proprii si programele politice, care ar fi trebuit sa decurga din acestea, cu unica doctrina executabila in matricea elaborata de catre partidului-stat: coruptia!

Coruptia, in toate formele ei imaginabile!

De aceea, un mafiot de rang inalt poate fura 100 de milioane de euro in Romania, iar o instanta de judecata poate considera ca pentru o asemenea nenorocire, faptuitorul poate primi doar 4 ani de inchisoare… CU SUSPENDARE!

De aceea, un alt mafiot de rang inalt poate avea la mana politicieni, servicii secrete si poate gestiona fraudulos miliarde de euro din banii statului roman, pentru ca atunci cand finalmente intra in vizorul procurorilor sa scape „ca prin urechile acului” (?) de autoritati si sa se refugieze intr-o alta tara, de unde trimite televizat epistole de amenintare la adresa… autoritatilor statului.

De aceea, statul insusi nu este in stare sa stie ce se intampla in spitalele din tara, care urla de lipsa aparaturii si a medicamentelor sifonate de baieti destepti.

De aceea statul insusi nu este in stare sa construiasca niste nenorociti de kilometri de autostrada nici intr-un sfert de veac, caci banii se duc in buzunare private.

De aceea, statul insusi nu este in stare sa gestioneze fondurile de pensii si da iama in banii firmelor de asigurari, vizand o nationalizare mascata a acestora, caci este incompetent si hot.

De aceea nu este in stare sa scoata din saracie si inapoiere cultural-educationala populatia, caci banii nu ajung mai nicioata in comunitatile locale.

De fapt, statul roman – cu notabile si formidabile exceptii – nici macar nu isi propune, cu adevarat, sa faca ceva pentru cetateni, decat in masura in care acel „ceva” aduce un castig politic sau pecuniar imediat pentru… gestionarii statului: admiratorii, utilizatorii, concubinii si profitorii FSN/PSD.

De aceea, statul roman a devenit un stat mafiotizat, in care coruptia mica si mare nu au fost niciodata in ultimii 27 de ani exceptia, ci regula.

De aceea, avem sanse enorme sa ne scufundam ca popor intr-o realitate autocrata, dominata de mafioti de partid si de stat, in care mecanica institutionala functioneaza exclusiv pe logica servitutii de tip clan medieval.

De aceea… si din multe alte cauze la fel de nenorocite!

Dan Uncu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.