De ce nu este bine sa mâncăm pufuleți

Covrigeii, pufuletii, cerealele si snacksurile sunt doar cateva dintre alimentele care nu sunt recomandate copiilor, dar pe care majoritatea parintilor le ofera micutilor lor fara sa banuiasca la ce riscuri ii expun. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide. Majoritatea care exista pe piata au un aport mare de saruri care suprasolicita rinichii. Altele contin zahar si nu sunt, de fapt, produsi din faina integrala.

Mencinicopschi explica faptul ca pufuletii sunt obtinuti din malai grisat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte usor asimilabil. De asemenea, pufuletii contin si un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca diverse alergii sau, mai grav pot determina dificultati de respiratie, eczeme sau tulburari de vedere.

Profesorul Mencinicopschi conchide afirmand ca pufuletii sunt un produs expandat obtinut din faina de porumb si adaos de glucoza, glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica ridicata si o densitate energetica foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie jurnalul.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.