De ce șosetele cele mai bune se fac în Sebeș?

Ciserom nu e pe piața românească de ieri, de azi. De fapt, în 2017, compania împlinește impresionanta vârstă de 90 ani și nu dă semne de oboseală. Cu o cifră de afaceri cu 15% mai mare față de anii precedenți, dar și cu o calitate apreciată nu doar de români, ci și de clienți din Germania, Anglia, Franţa, Elveţia,Spaniaşi SUA, nu putem să nu ne întrebăm care este rețeta succesului celor de la CIorapi-SEbeș-ROMânia – numele de azi, Ciserom, fiindu-i dat abia după 1989.

În tot acest timp, ciorapii din Sebeș au continuat să fie produși și recunoscuți pentru calitatea lor, fiind unul din motivele pentru care compania a supraviețuit crizei economice. „Eticheta ‚Fabricat în România’ a început să fie tot mai mult folosită în campaniile de promovare a diferitelor branduri autohtone.”, declară Constantin Ispir, Manager General Ciserom. „Deși prețul rămâne un criteriu important în decizia de cumpărare, revigorarea economiei românești după criza economică și creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor, a condus la o reorientare a clientului autohton către calitate – aceasta diferențiind Ciserom de competiție.”

Folosind cea mai bună materie primă, deceniile de experiență, dar și aparatură de ultimă generație, Ciserom încearcă în prezent să atragă un segment mai tânăr, prin alegeri stilistice studiate, o atenție sporită acordată șosetelor colorate și colecțiilor tematice.

Chiar dacă planul este de a aduce în firmă oameni tineri, cu viziunea îndreptată spre viitor, cei 320 angajați Ciserom rămân sufletul întreprinderii. O dovadă a acestui fapt o reprezintă Ioan Opincariu, maistrul atelierului de mașini clasice: „Au trecut 45 ani de când îmi desfășor activitatea aici. Îmi fac meseria cu drag, îmi place ca toată lumea să fie mulțumită și îmi dau silința mereu – consider că respectul și profesionalismul sunt foarte importante. Pentru mine Ciserom reprezintă a doua mea casă și familie.”

‚Familie’ este un cuvânt cheie, des pronunțat în fabrică, pentru că deși are atributele unui business major, tradiția calității Ciserom este rezultatul firesc al atitudinii pozitive a fiecărui angajat față de munca sa și față de colegi. Uneori, sentimentul de apartenență se transmite din generație în generație: „Ambii părinți au lucrat aici, iar eu am copilărit în această fabrică”, povetește Marius Ordean, inginer mecanic întreținere și reparații. „În fiecare zi imi vizitez părinții și le povestesc ce se mai întâmplă la fabrică, deoarece pentru noi toţi Ciserom înseamnă foarte mult. Recomand să ne păstrăm tradiția,altfel suntem pierduți.”

Pe 1 Septembrie se va organiza o petrecere aniversară cu 400 invitați, care se vor bucura împreună de primii 90 ani ai companiei şi realizările acesteia. Iar povestea continuă pentru că, deşi Ciserom se regăsește pe paginile de internet ale contemporaneității, filele istoriei îi ghidează pașii spre viitor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.