Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

De la 1 noiembrie 2018, amenzi în loc de materiale informative, pentru cei care lasă ”noroc pe stradă”, în Sectorul 4

Publicat: joi, 01 noiembrie 2018

Primăria Sectorului 4 și Poliția Locală a încheiat,miercuri, 31 octombrie a.c, campania de informare denumită ”Nu mai vrem noroc pe stradă”, derulată în această lună în parcurile și pe străzile din sector.

Începând de joi, 1 noiembrie a.c., polițiștii locali vor înlocui materialele informative despre pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate dejecțiile animalelor din locurile publice, cu formularele pentru sancțiuni contravenționale, destinate celor care nu respectă obligația de a curăța murdăria făcută de patrupedele lor.

Pentru a-i ajuta pe posesorii de câini să identifice mai ușor locurile special amenajate pentru animalele de companie, Politia Locală a Sectorului 4 a realizat o hartă a acestor spații pentru căței. Astfel, potrivit polițiștilor locali, în această zonă administrativă există aproape 60 de astfel de locuri îngrădite, în care cățeii pot alerga în voie.

”Atragem atenția asupra faptului ca obligația de a curăța mizeria pe care o fac patrupedele este valabilă inclusiv în aceste locuri speciale”, subliniază reprezentanții Poliției Locale Sector 4.

La rândul său, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în calitate de medic, face apel la bunăvoința și înțelegerea posesorilor de câini, care trebuie să fie conștienți de disconfortul pe care îl provoacă întregii comunități, prin neglijența de care dau dovadă.

”Ca medic susțin ferm că igiena și sănătatea noastră sunt primordiale. Și eu iubesc animalele, dar știu, pe de altă parte, că libertatea mea încetează acolo unde începe libertatea celuilalt. Asigurarea unui mediu igienic și civilizat este esențială pentru sănătatea unei comunități, iar acest lucru nu este de datoria exclusivă a administrației publice. Este nevoie ca oamenii să colaboreze și să respecte drepturile celorlalți”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Locuitorii Sectorului 4 pot afla care din spațiile pentru câini este cel mai apropiat de locuința lor, consultând harta de mai jos.

Iată care sunt obligațiile posesorilor de animale de companie,
conform H.C.G.M.B. nr. 120/2010:

Să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă, etc.) pentru curăţarea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice (art. 34, alin.(1), lit.a  din H.C.G.M.B. nr.120/2010).
Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amenzi între 200 lei şi 500 lei.
Să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate (art. 34, alin.(1), lit.b  din H.C.G.M.B. nr.120/2010).
Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amenzi între 200 lei şi 500 lei. 
Să menţină câinii în lesă, iar celor din categoria câinilor agresivi să le pună obligatoriu şi botniţă (art.34, alin.(1), lit.c din H.C.G.M.B. nr.120/2010).
Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amenzi între 200 lei şi 500 lei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105657

Publicat de la data nov. 1 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, BUCUREȘTI, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 octombrie 2019, 3:58
 

NE
Ceaţă
12°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 18:18
Prognoza 25 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
21°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila;Județul Ialomiţa;Județul Buzău: zona joasă;Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba […]

Loto

Horoscop

  • 235.743 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team