De vineri după-amiază începe "iadul alb"

Pentru intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 – 26 ianuarie, ora 12.00, meteorologii au emis o informare de ninsori viscolite și ger în aproape toate zonele țării. În Muntenia, Oltenia, Dobrogea,  sudul Moldovei, dar și în zona munților Banatului, Carpaților de Curbură și Meridionali, va ninge abundent. Rafalele vântului vor fi de peste 60- 70 km/h în sudul și sud-estul țării, viscolind zăpada.

În următoarele două zile temperaturile vor continua să  scadă considerabil, mai ales noaptea și dimineața.  Sâmbătă, în nordul Moldovei temperatura va scădea până la minus 13 grade. În București vremea va fi în general închisă și va ninge slab, dimineața se vor înregistra temperaturi de minus 6-7 grade.

AUTORITĂŢILE , în STARE DE ALERTĂ

În urma atenționării meteorologilor de cod galben de ninsori și viscol ce intră în vigoare vineri seară, la Guvern a fost convocat, joi,  comandamentul de iarnă.  Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut prefecților să fie pregătiți și să ia măsuri în ceea ce privește planurile de intervenție în cazul unor căderi masive de zăpadă. “Așa cum știm cu toții, până acum temperaturile au fost foarte ridicate în această perioadă și nu s-a impus convocarea unui astfel de comandament. În schimb, iarna, până la urmă, își va reintra în drepturi și este necesar să ne întâlnim ca să fim, ca de obicei, pregătiți, să nu fim luați prin surprindere. Vreau să aveți o cunoaștere concretă a efectelor situațiilor de urgență, să dispuneți primele măsuri și să transmiteți datele necesare în timp real la IGSU pentru a vă folosi sistemul de informare ierarhică. Să verificați din timp disponibilul de forțe și mijloace prevăzute în planurile de intervenție, atât în ceea ce privește contractele pe care le are CNADNR pe drumurile naționale, cât și în ceea ce privește contractele pe care le au autoritățile locale pe celelalte drumuri, județene, comunale și chiar străzile din interiorul localităților” a solicitat Dragnea în cadrul comandamentului.  Totodată, vicepremierul le-a cerut reprezentanților MAI să acționeze astfel încât sistemul de intervenții să funcționeze corect.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.