Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Debutul proiectului Let’s Colour în România!

Publicat: miercuri, 14 iunie 2017

Timp de 2 zile orașul Ploiești a găzduit prima acțiune din România desfășurată sub umbrela Let’s Colour. Activitatea – Let’s Colour Walls of Connection – inițiată de Dulux România, parte a grupului Akzo Nobel, în parteneriat cu Asociația MasterPeace Ro a adus împreună peste 40 de elevi și voluntari din județul Prahova care au transformat un zid de 10 metri pătrați într-o adevărată operă de artă.

Let’s Colour Walls of Connection este o acțiune globală prin care Akzo Nobel împreună cu MasterPeace își unesc forțele pentru a vopsi 100 de ziduri din întreaga lume. Acțiunea își propune să inspire și să energizeze peste 40 de orașe din dorința de a le face mai plăcute, mai vesele. Cu puțina vopsea și multă creativitate, artiști împreună cu membri ai comunităților se întâlnesc și lucrează împreună ca să dea culoare orașelor vopsind în culorile păcii aproximativ 100 de ziduri. Zidurile devin astfel instrumente de inspirație și mijloace de conexiune între membrii comunității. În fiecare oraș tinerii vor picta și vor crea împreună simboluri ale păcii, făcând astfel parte dintr-un proiect global cu impact asupra a zeci de mii de oameni.

Potrivit declarațiilor organizatorilor, unul dintre motivele pentru care orașul Ploiești a fost ales ca debut îl reprezintă trecutul orașului din perioada comunistă. Deși a trecut mult timp, reminescențe ale regimului se mai regăsesc încă în arhitectura clădirilor, a fabricilor și centralelor electrice. În plus, locația zidului care a fost îmbrăcat în culori vii are și ea un rol important. S-a ales în mod special acest loc pentru că în apropiere se află un liceu, iar prin această alegere organizatorii își doresc să inspire tânăra generație să fie creatoarea unei lumi mai optimiste, frumoase și colorate.

Ne dorim să transformăm pereții, care în general au rolul de a separa, într-un mijloc de a alătura, de a uni comunitățile. Pereții, zidurile care sunt gri, cenușii, triste de cele mai multe ori devin opere de artă, simboluri ale optimismului și, în cazul de față, și o emblemă a păcii. Credem cu tarie în puterea culorilor de a-ți influența viața și s-a ajuns la concluzia că dacă trebuie, atunci vopsim 100 de ziduri din întreaga lume ca să unim comunități și să aducem mai multe zâmbete” a declarat Marius Pintea, Manager general al Akzo Nobel România.

Acesta este prima activitate cu care proiectul umbrelă Let’s Colour intră și în România. Prin Let’s Colour, la nivel global, Akzo Nobel se implică în viața comunităților sprijinind prin donarea de vopsea organizațiile nonguvernamentale, asociațiile sau orice alt proiect care urmărește să dea culoare, să înfrumusețeze și să creeze comunități vesele și optimiste, frumoase și colorate în care să-ți dorești să trăiești, care să te bucure constant.

 

Despre Akzo Nobel

Akzo Nobel este unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri la nivel mondial și un producător major de substanțe chimice de specialitate. Având sediul central în Olanda, Amsterdam, Akzo Nobel operează în peste 80 de țări și are peste 50.000 de angajați. Akzo Nobel Coatings România a fost înființat în anul 2007. Dulux (vopsea lavabilă) face parte dintre cele mai cunoscute branduri din portofoliul Akzo Nobel cu care grupul este prezent în România, alături de Sadolin (lacuri pentru tratarea lemnului) și Hammerite (vopsea pentru metale). Pentru păstrarea nivelului calitativ, toate produsele Akzo Nobel se importă din Marea Britanie, Polonia și Ungaria.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81926

Publicat de la data iun. 14 2017. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 4:08
 

NNV
Parţial înnourat
19°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

ESE
Parţial însorit
32°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.626 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team